AK Parti Konya İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "AK Parti'nin kendi iç bünyesindeki değişim ihtiyacının ürünü tasarrufları eleştirerek demokrasinin namusunu kurtarmıyor sadece üzerinize vazife olmayan bir işe karışmış oluyorsunuz. Bak Kılıçdaroğlu,

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'nin kendi iç bünyesindeki değişim ihtiyacının ürünü tasarrufları eleştirerek demokrasinin namusunu kurtarmıyor sadece üzerinize vazife olmayan bir işe karışmış oluyorsunuz. Bak Kılıçdaroğlu, adamlarına da söyle, AK Parti kendi bünyesinde eğer belediye başkanlarıyla ilgili gayet güzel bir şekilde bazı yerlerde bazı değişimleri siyasi olarak yapıyorsa, bu senin anlamayacağın, bilmeyeceğin bir iştir. Çünkü senin siyasette daha çok öğreneceğin işler var. Bu atılan adımların neler getirip götüreceğini de gelecekte öğreneceksin. Biz bir şeyi yapıyorsak, bunu kılı kırk yararak yaparız. İstişarelerimizi yaparız, adımlarımızı da ona göre atarız." dedi.

Erdoğan, AK Parti Konya İl Başkanlığınca, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak partililere hitap etti.

"AK Parti'nin kendi iç bünyesindeki değişim ihtiyacının ürünü tasarrufları eleştirerek demokrasinin namusunu kurtarmıyor sadece üzerinize vazife olmayan bir işe karışmış oluyorsunuz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bak Kılıçdaroğlu, adamlarına da söyle, AK Parti kendi bünyesinde eğer belediye başkanlarıyla ilgili gayet güzel bir şekilde bazı yerlerde bazı değişimleri siyasi olarak yapıyorsa, bu senin anlamayacağın, bilmeyeceğin bir iştir. Çünkü senin siyasette daha çok öğreneceğin işler var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu atılan adımların neler getirip götüreceğini de gelecekte öğreneceksin. Biz bir şeyi yapıyorsak, bunu kılı kırk yararak yaparız. İstişarelerimizi yaparız, adımlarımızı da ona göre atarız. Biz milletimize seçimlerde verdiğimiz sözün gereği olarak partimiz bünyesindeki teşkilat yöneticilerini de belediye başkanlarını da milletvekillerini de kendi teamüllerimize göre denetler, değerlendiririz. Bu işin siyasi, idari, yargı boyutu vardır. Bütün bunları değerlendiririz ve ondan sonra da adımımızı atarız. Bu, partimizin demokratik hakkıdır ve bize oy verenlere karşı sorumluluğumuzun da gereğidir." diye konuştu.

Bu kapsamda, teşkilatlarda olduğu gibi belediyelerde de bazı isimlerin seçimi beklemeden değişmesi gerektiğinde de bunu kendi istişare usullerine göre yaptıklarını anlatan Erdoğan, üstelik bunun AK Parti'nin 800 civarındaki belediye başkanından yüzde birini dahi bulmayan bir tasarruf olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Ana muhalefet partisi, AK Parti'nin kendi iç bünyesinde demokratik haklarını kullanmasını bir kenara bıraksın da her fırsatta millete, milletin temsilcilerine hakaret eden kendi başkanlarına baksın. Belki o zaman demokrasinin namusunu kurtarmak için gerçekten işe yarar, dişe dokunur, milletin gönlüne hoş gelen bir iş yapmış olur." ifadelerini kullandı.

Bunları "siyasetin cilveleri" olarak gördüklerini bildiren Erdoğan, bu hadiselerin kendilerini gündemlerinden, hedeflerinden ve ajandalarından kopartamayacağını vurguladı.

Erdoğan, milletin kimin kendi geleceği için can siperhane çalıştığını, kimin de "laf olsun, torba dolsun" şeklinde çalıştığını gayet iyi bildiğine işaret ederek, partisinin teşkilatlarından bugüne kadar yapılanlar, hali hazırda nelerle mücadele edildiği ve ülke geleceği için hedeflerin millete anlatılmasını, çalmadık kapı, tutmadık el ve girmedik gönül bırakmadan bu çalışmaların sürdürülmesini istedi.

- "2019'u değerlendirmeli, 2023'e odaklanmalıyız"

Sadece Allah'ın yardımına ve milletin desteğine güvendiklerini belirten Erdoğan, 2019 seçimlerinin ülke, millet ve kendileri için önemine işaret etti.

Türkiye'nin gelecek yarım asrını belirleyecek önemde bir dizi seçimin aynı yıl yapılacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahalli idareler seçiminde alınacak iyi neticenin, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için moral yükselteceğini bildirdi.

"Hem Meclis'te çoğunluğu elde edecek hem de cumhurbaşkanlığını kazanacak şekilde bir hazırlıkla 2019'u değerlendirmeli, 2023'e odaklanmalıyız." çağrısında bulunan Erdoğan, ancak şimdiden çalışmalara başlandığı takdirde bu hedeflere ulaşılabileceğini vurguladı.

Konya'nın il teşkilatını yenilediğini hatırlatan Erdoğan, çok daha diri ve yeni bir teşkilatla ana kademe, kadın ve gençlik kollarıyla 2019'un Mart'ına hazırlanacaklarını kaydetti.

Yaşamının 40 yılının siyasetle geçtiğine değinen Cumhurbaşkarı Erdoğan, Türkiye'nin AK Parti'yle çok farklı bir dönem yaşadığını, AK Parti'nin ülkeye kazandırdığı hizmetleri hiçbir iktidarın kazandıramadığını ifade etti.

Ara kademenin il ve ilçe olarak adımlarını attığını kaydeden Erdoğan, durmadan çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Bu süreçte kadın kollarının önemine vurgu yapan Erdoğan, partisinin kadın kollarının kapı kapı dolaşarak kaleleri içeriden fethedeceğine olan inancını yineledi.

Erdoğan, 1994'te İstanbul Belediye Başkan adaylığı yaptığı dönemde kadın kollarının kendisine, "40 gramlık poşetlerde kahve dağıtarak, üzerine partinin amblemini koyup, 'bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır' yazalım" talebinde bulunduğunu ve kendisinin de bu talebi kabul ettiğini hatırlattı.

O zaman kadın kollarının böyle bir şey düşündüğünü, bunun şimdi de olabileceğine işaret eden Erdoğan, "Önemli olan o gönüllere girmek, o kalplere o izi bırakmak." dedi.

- "Biz bu dava için ölürüz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları'nın durmak bilmeden, sabah akşam ev ev, kapı kapı dolaştığını, kadın kollarının yapacağı çalışmanın Konya'da çok daha farklı ses getireceğini, AK Parti'nin alışılmış bir parti olmadığını, bir dava olduğunu belirtti.

"Biz bu dava için ölürüz, öyle sıradan bir hareket değil." diyen Cumurbaşkanı Erdoğan, gençlere de seslenerek, "Durmak yok, çok çalışacaksınız." dedi.

Bazı köşe yazılarında "AK Parti'nin gençliği artık ciddi manada geriliyor." ifadesinin kullanıldığını aktaran Erdoğan, "Hiçbir siyasi partinin gençlerden aldığı oy bizimki kadar yüksek değil. Neye göre bunu söylüyorlar. Şimdi ben diyorum ki Mart 2019'da, Kasım 2019'da gençler, sandıklara hem sahip çıkacaksınız hem de sandıkları patlatacaksınız. Ona göre... Çok koşacağız. Ben sizlere güveniyorum." diye konuştu.

AK Parti'li gençlere bu güne kadar yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Erdoğan, bundan sonraki çalışmaları için de başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşam ki buluşmamız bir danışma meclisi olmaktan öte geçti, bu bir milattır. Adeta bir yeniden diriliş hamlesidir, adeta 2019'un Allah'ın izni ile buradan sinyalini verdik." ifadesini kullandı.

Konuşmasının sonunda Rabia işareti yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rabia işaretinin anlamını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilmediğini vurgulayarak, "Bu bir terör örgütünün işaretiymiş, vah zavallı. Teröristlerle sen kol kola geziyorsun, biz değil." değerlendirmesini yaptı.

(Bitti)




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler