AK Parti Karatay’da danışma meclisi toplandı
AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı 18'inci Danışma Meclisi Toplantısı'nı yaptı.
Parti binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Düğen, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı İsa Küçükkerniç, İl genel ve Belediye Meclis Üyeleri, gençlik ve kadın kolları Başkan ve yöneticileri, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Karatay İlçe Başkanı İsa Küçükkerniç; AK Parti iktidarının hiçbir zaman günübirlik politika yapmadığını, yılların ihmal edilmiş, kangren olmuş sorunları birbir çözdüğünü ve çözülmeye de devam ettiğini belirtti.
Yapılan çalışmaların hepsinin reform niteliğinde olduğunu iddia eden Küçükkerniç “En son gündemde olan Sosyal Güvenlik Reformu ülkenin geleceği, insanımızın sosyal güvenliği açısından mutlaka yapılması gereken bir çalışmadır. 2006 Yılı Kasım ayından itibaren Üç Sosyal Güvenlik Kurumu tek çatı altında birleştirilmiş, ancak çalışmalar Köşk ve yargı engelleri nedeniyle yarım kalmıştır. Mevcut sistemin yetersizliğine bir örnek verecek olursak “sistemdeki gelirler giderleri karşılayamadığı için Sosyal Güvenlik Kurumlarına 2006 yılında hazineden yapılan para transferi 23 Milyar YTL’dir. Sistem mevcut haliyle devam edecek olursa 20-30 yıl sonra Sosyal Güvenlik Sistemi iflas noktasına gelecektir. Bu gerçek gün gibi apaçık bilinmesine rağmen siyasete alet edilmekte ülkenin geleceği düşünülmemektedir” dedi.
YENİ BİNADA HİZMET
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 24 Mart itibari ile Karataylılara yeni hizmet binasında hizmet vereceklerini ifade ederek 25 trilyon harcanarak yapılan yeni hizmet binasının örnek gösterilecek devasal bir hizmet binası olduğunu belirtti. Yeni hizmet binasında her şeyin düşünüldüğünü de belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli meslek odalarına, sivil toplum örgütlerine, özürlülere, muhtarlara, vatandaşları ilgilendiren her gruba ayrı ayrı oda tahsis ettiklerini belirterek “Karatayımıza yakışan bu bina şimdiden hayırlı olsun” dedi. Mevcut hizmet binasının da Kültür Bakanlığına devredileceğini belirten başkan Hançerli mevcut hizmet binalarının gülbahçeyle birleştirilmesiyle bu bölgenin Konya’nın kültür havzası olacağını söyledi.
KARATAY PARLAYAN YILDIZ
Son olarak söz alan AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Düğen Karatay’ın son beş yıl içerisinde parlayan bir yıldız olduğunu diğer ilçeler arasında çok müstesna bir atılım sergilediğini ve pırıl pırıl bir ilçe olmak yolunda önemli mesafeler aldığını belirtti. Bu başarının belediye ve teşkilatın uyum içerisinde çalışmasından kaynaklandığını belirtti. Yerel çalışmalarda ve İl Genel Meclisinin çalışmalarında Cumhuriyet tarihinde yapılanların toplamından daha fazla bir hizmetin bu dönemde Konya’ya yansıdığını belirten Dügen son olarak AK Parti’nin ülke sorunlarına çözüm bulmaya devam ettiğini belirterek ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi adına önemli projelerin altına imza atıldığını söyledi.
Memleket