AK Parti İzmir Milletvekili Kaya:

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya:

"Artık milletvekilleri CHP'li mi yoksa HDP'li mi karıştırıyoruz"

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, CHP'nin terörle mücadelede konusunda HDP ile aynı çizgide olduğunu savunarak, "Artık milletvekilleri CHP'li mi yoksa HDP'li mi karıştırıyoruz" dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, mart ayı AK Parti Konak İlçe Danışma Toplantısı AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın katılımıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan Kaya, Ankara'daki terör saldırısı sonrası kentin değişik yerlerine "kaç canımız kaldı?" afişlerini astıran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı eleştirdi.

'Atatürk'ün partisi' diyerek CHP'ye oy verenlerin aldatıldığını söyleyen Kaya, "Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 'ne Atatürk rozeti, ne de Türk bayrağı' diyor. Geçmişte, 'Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletine tek taraflı savaş ilan ediyorum' diyen KCK’nın avukatlığını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Sema Pekdaş’ı ziyaret ederek, KCK davasındaki duruşundan dolayı teşekkür etti." ifadelerini kullandı.

Pekdaş'ın Konak'ta asker ailelerine yapılan yardımı kestiğini iddia eden Kaya, Pekdaş'ın buna karşılık Kobani'ye yardım ettiğini anlattı.

Kaya, şunları söyledi:

"Kobani için marjinal grupların sahneye çıktığı bir konser vardı. Konak'ta Belediye Başkanı Pekdaş, bunlara konser verdirdi. KCK’lısı, PKK’lısı da oradaydı. Terör örgütünden sabıkalı Orçun Masatçı, Konak Belediyesi'nde Kültür Müdürlüğünde koordinatör olarak görev yapıyor. Ankara ve İstanbul'daki bombalı saldılar sonrasında hükümetimizi istifaya davet edenler oldu. Terörü lanetlemeyeceksin, terör ve teröristin asıl amacı olan aramızdaki nifak tohumlarını ekmek için bir açıklama yapacaksın. Hemen ardından Belçika’da saldırı oldu. Siz Belçika’da bir dernek başkanının ya da muhalefetin böyle bir açıklama yaptığını gördünüz mü? Hazmedemedikleri bir nokta var. Bunlar her şeyi söyleyecekler ama bunların bu açıklamaları eleştirilince 'aman durun eleştiremezsiniz' diyorlar."

- "Marjinal yapılarla içli dışlı"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ise, Sema Pakdaş'ın, marjinal yapılarla içli dışlı olduğunu iddia ederek, "Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a 'terörün yanında değil, devletin yanında ol' dediğimizde zoruna gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmak devletin yanında olmaktır. Biz burada sadece CHP’nin yapmadıklarıyla uğraşmıyoruz, bölücü yapısı ile de uğraşıyoruz. Marjinal unsurlarla el ele, kol kolalar. Bu ülkeye düşman olan kim varsa bizim düşmanımızdır. Ankara’da canlı bomba olayından sonra bir pankart çıkardılar. Konak Belediyesi sizlerden bizlerden elde ettiği gelirle, devletin sağladığı imkanlarla pankartlar yaptırdı. Teröre hiçbir söz yok. Tek hedefleri hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız. Kandil’dekiler de aynı şeyi söylüyor. O zaman aranızda ne fark var? Paralel yapı da bunların başıdır." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, AK Parti'ye katılma kararı alan Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Ali Rıza Nuralev ile derneğin yönetim kurulunun rozetleri takıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler