AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

"Türkiyesiz Avrupa topal ördektir"-"Sizler Avrupa'daki Türkler değil, Avrupalı Türklersiniz"

VİYANA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiyesiz Avrupa topal ördektir" dedi.

Külünk, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanlığı'nın davetlisi olarak geldiği Vorarlberg'de vatandaşlarla buluştu.

Burda bir konuşma yapan Külünk, Avrupa'da yaşayan Türklerin büyük bir misyon üstlendiğini belirterek, Avrupa'da yaşayan Türklerin siyasi olarak da aktif olmalarını ve bulundukları ülkelerin meclislerinde temsil haklarını elde etmeleri çağrısında bulundu. Külünk, "Sizler Avrupa'daki Türkler değil, Avrupalı Türklersiniz" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinin özellikle terör konusunda sürekli olarak Türkiye'yi yalnız bıraktığını hatırlatan Külünk, Avrupa ülkelerinin terör örgütü PKK konusundaki uyarıları dinlemediğini ifade etti. Külünk, yaşanan bunca terör olayına rağmen PKK'nın Avrupa'da rahatça yürüyüş ve gösteriler yaptığını belirterek, bu konuda Avrupa ülkelerini de samimiyete davet etti.

Külünk, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiyesiz Avrupa topal ördektir" dedi.

Vatandaşların sorularını cevaplandıran Külünk, kendisine iletilen bütün sorunların takipçisi olacağını ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler