AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

"Başkanlık sistemi, parlamenter sistemden daha demokratik bir sistem. Bu sistem, işleyen dinamik bir modelin siyaset üzerinden ülkenin menfaatleri doğrultusunda yönetilebilmesinin adı"

SAKARYA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, başkanlık sistemine ilişkin, "Başkanlık sistemi, parlamenter sistemden daha demokratik bir sistem. Bu sistem, işleyen dinamik bir modelin siyaset üzerinden ülkenin menfaatleri doğrultusunda yönetilebilmesinin adı" dedi.

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu tarafından Serdivan'da bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Külünk, sistem değişikliği tartışmalarının devletin bekası ve milletin varlığıyla ilgili olduğunu bildirdi.

Külünk, Ankara ve Sultanahmet'te patlatılan bombaların klasik terör saldırılarından biri olmadığını, tüm saldırıların Türkiye'nin son dönemde karşılaştığı asimetrik terör biçiminin karşılığı olan ve beraberindeki küresel ölçekte ülkenin şekillenmesinde araç olarak kullanılan diplomatik mesajların bulunduğu bir terör saldırısı olduğunu dile getirdi.

PKK'nın "İslamsız Kürt" projesiyle Türkiye'de tarihsel ittifakın duygu ve sosyal bağlarını tüketmek üzere kodlanmış bir hareket olduğunu belirten Külünk, şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a düşmanlıklarının en önemli nedenlerinden birisi de Sayın Erdoğan'ın, AK Parti iktidarı döneminde uyguladığı demokratikleşme ve özgürleşme temelli politikalarla ve beraberinde Ankara'nın iktidar olma gücünün doğu, batı, kuzey, güney denkleminde hizmet benzeşme noktasında, Diyarbakır'ın, Hakkari'nin, Şırnak'ın almış oldukları hizmet kalitesinde performans yükseltmesiyle vatandaşın kendi arasındaki duygusal kırılmayı ortadan kaldırma noktasındaki varlığı yani Kürtleri, Kürtler üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmek isteyenlerin elinden almasından dolayı düşmanlık beslenmesinin ana nedenlerinden birisi olmuştur."

Külünk, Türkiye'de belli merkezlerin sistem değişikliği ve yeni anayasayı engellediğini, ülkenin mevcut statükoyla devamı ve bu statüko üzerinden kontrol edilebilirliğinin devamının istendiğini vurguladı.

Başkanlık sisteminin, parlamenter sistemden daha demokratik bir sistem olduğunu belirten Külünk, "Başkanlık sistemi, demokratik bir sistemdir. Bu sistem, işleyen dinamik bir modelin siyaset üzerinden ülkenin menfaatleri doğrultusunda yönetilebilmesinin adı. Başkanlık sisteminde halkın doğrudan egemenliği vardır. Başkanlık sisteminde doğrudan demokrasi vardır. Başkanlık sisteminde meşruiyet hem yasama hem yürütmede kendini hissettirir. Parlamenter sistemde doğrudan değildir" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler