AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:

"Mevcut anayasanın 8, 104 ve 105. maddesi, cumhurbaşkanı ve bizlere öyle büyük yetkiler veriyor ki, bizim şu anda yetkiye ihtiyacımız yok. Bizim gençlerimize ihtiyacımız var"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, mevcut anayasanın 8, 104 ve 105. maddesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve kendilerine büyük yetkiler verdiğini belirterek, şu anda yetkiye değil, gençlere ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları ve Üsküdar İlçe Gençlik Kolları tarafından "Buyrun! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Tartışalım" sloganıyla Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Genç Kürsü" programı düzenlendi.

18 maddeyi en çok merak edenlerin ve araştıranların gençler olduğunu belirten Temurci, seçilme yaşının 18 olmasının, gençlerin yeni sistemle ilgili merak ettiği konuların başında geldiğini aktardı.

Temurci, şunları kaydetti:

"Bize, 'neyiniz eksik' diyorlar. Bizim şu an Allah'a şükür hiçbir şeyimiz eksik değil. Anayasanın görevi, devletin hukuk dışına çıktığı durumda, milleti koruyan bir mekanizmaya sahip olmasıdır. Fakat Türkiye’de bu durum tam tersidir. Türkiye’de anayasalar, milleti hizaya getirmek için kullanılmıştır. Mesela laiklik bunlardan biridir. Biz şu an anayasasının 4 maddesini değiştirmiyoruz. Din, vicdan özgürlüğü, insan hakları ve demokrasi bizim için çok önemlidir. Mevcut Anayasanın 8, 104 ve 105. maddesi, Cumhurbaşkanı ve bizlere öyle büyük yetkiler veriyor ki, bizim şu anda yetkiye ihtiyacımız yok. Bizim gençlerimize ihtiyacımız var. Biz bu ülkede tekerleğin bir daha tersine dönmesini istemiyoruz. "

Temurci, konuşmasının ardından İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan ile gençlerin sorularını yanıtladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :