AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

"(AB üyeliği süreci) Bizim kriterlerimizin çok gerisindeki ülkeler bile üye olurken bize dayatılan kriterlerden dolayı çok büyük bir zaman kaybı söz konusu"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik süreciyle ilgili, "Bizim kriterlerimizin çok gerisindeki ülkeler bile üye olurken, bize dayatılan kriterlerden dolayı çok büyük bir zaman kaybı söz konusu." dedi.

Turan, Mecliste gazetecilerin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB'ye yönelik söylemlerine ilişkin sorusunu yanıtladı.

AB'nin, Türkiye'nin 50 yıldır gündeminde olan bir mesele olduğunu ifade eden Turan, "Biz istiyoruz ki saygın bir devlet olarak görüşmelerimizi yapalım ve bu süreci istismar etmeden sonuca ulaşalım. Ancak görülüyor ki bizim kriterlerimizin çok gerisindeki ülkeler bile üye olurken, bize dayatılan kriterlerden dolayı çok büyük bir zaman kaybı söz konusu. Avrupa'nın bu konuda iyi niyetli olmadığı kanaatindeyim." diye konuştu.

Turan, AB'nin iyi niyetli olması halinde oturulup görüşüleceğini ve gerekli adımların atılabileceğini bildirdi.

AB'nin Türkiye'ye karşı iki yüzlü davrandığının görüldüğünü aktaran Turan, "Görünen o dur ki AB bizim iyi niyetimizi suistimal etmekte." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :