AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"CHP Parti Meclisinin bildirisi gösteriyor ki HDP sırtını sadece PYD ve PKK'ya değil, aynı zamanda CHP'ye de yaslıyormuş"-"HDP Meclis'e gelmiyor diye Meclis'in kapısına kilit vuracak halimiz yok. Meclis açıktır ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Gelen veki

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "CHP Parti Meclisinin bildirisi gösteriyor ki HDP sırtını sadece PYD ve PKK'ya değil, aynı zamanda CHP'ye de yaslıyormuş." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye terörle amansız bir mücadele verirken CHP'nin HDP'ye destek amacıyla Parti Meclisini toplaması ve HDP'lilerin tutuklanmasına karşı çıkmasının CHP'nin geldiği vahim noktayı göstermesi açısından ibretlik olduğunu söyledi.

CHP'nin bildiri yayınlayarak sahip çıktığı tutuklu HDP'lilerin, "PKK terör örgütü değil" gibi beyanlarda bulunarak terörle iç içe olduklarını bizzat kabul ettiklerini belirten Muş, "CHP neyin savunmasını yapmaktadır? CHP Parti Meclisi bildirisi şu anlama gelmektedir; 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyen ve teröre her türlü desteği veren milletvekillerine hukuk işlememelidir. Şimdi CHP'nin bu yaklaşımını kamu vicdanı nasıl kabul eder? CHP Parti Meclisinin bildirisi gösteriyor ki HDP sırtını sadece PYD ve PKK'ya değil, aynı zamanda CHP'ye de yaslıyormuş." diye konuştu.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Muş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bağımsız yargı işini yaparken, hukuk işlerken CHP, HDP'yi savunarak neyin telaşı içindedir? CHP lafı dolandırmamalıdır ve açıkça söylemelidir; teröre destek verenlere hukuki ve siyasi zırh verilmesini mi istiyorlar? 'Ben ifade vermeye gitmem' diyerek hukuka meydan okuyanlara yasaların işlememesini mi arzulamaktadırlar? Yani HDP'li vekiller teröre her türlü desteği versin ama bunlara yargı hiçbir şey yapmasın. CHP bunu mu istiyor? CHP'liler kusura bakmasın ama Türkiye böyle bir ülke değil. Türkiye bir hukuk devleti. Türkiye'de kimse hukuktan adam kaçıramaz.

CHP istediği kadar bildiri yayınlasın. Teröre destek verenler yargı önünde hesap verir. Kimse 'ben hukuku tanımıyorum' diyemez. Herkes hukuka uyacak ve tıpış tıpış mahkeme önünde hesap verecek. Şimdi şunu dillendiriyorlar; 'HDP'nin Meclis'te olmaması, muhalefeti engelliyor'. HDP Meclis'e gelmiyor diye Meclis'in kapısına kilit vuracak halimiz yok. Meclis açıktır ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Gelen vekiller yasama faaliyetine katılır, gelmeyenler millete hesap verir. Netice itibariyle CHP, HDP'nin siyasi avukatlığını yaparken biz bu aziz milletin avukatlığını yapıyoruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler