AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"Kalleş teröristlere yönelik operasyonlar artarak devam edecek. Son terörist yok edilene kadar PKK ile mücadele devam edecek. Halkı iç savaşa çağıran sözde siyasetçilere gelince, onlar da eninde sonunda hukuk önünde hesap verecek"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teröristlere yönelik operasyonların artarak devam edeceğini belirterek, "Son terörist yok edilene kadar PKK ile mücadele devam edecek. Halkı iç savaşa çağıran sözde siyasetçilere gelince, onlar da eninde sonunda hukuk önünde hesap verecek." dedi.

Muş, yaptığı yazılı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün Van'da yaptığı konuşmada "Direnişe hazır olun", "Herkes hazırlığını ona göre yapsın" ifadelerini kullandığını anımsatarak, açıkça iç savaş tehdidinde bulunduğunu vurguladı.

Demirtaş'ın, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları HDP'nin üzerine alındığını beyan eder şekilde "Bugünler bizim için ölüm kalım meselesi" dediğini hatırlatan Muş, "PKK'ya yaptığımız operasyonlar HDP için nasıl ölüm kalım meselesi oluyormuş önce bunu çıkıp millete izah etsinler. Teröre destek veren belediyelere kayyum atanacak olması yani PKK'nın lojistik ve finansal desteğinin kesilmesi belli ki Demirtaş'ı zıvanadan çıkarmış." değerlendirmesinde bulundu.

-"Biz PKK'ya operasyon yaptıkça ses Demirtaş'tan geliyor"

"Biz PKK'ya operasyon yaptıkça ses Demirtaş'tan geliyor. Devletin PKK'ya attığı her tokat HDP'de yankılanıyor." ifadesini kullanan AK Parti'li Muş, şöyle devam etti:

"PKK'nın beli kırılıyor, terör işbirlikçileri tek tek yok ediliyor, HDP her geçen gün eriyor ve bu duruma çıldıran Demirtaş artık siyaseti bir kenara bırakarak halkı isyana teşvik etmeye başlıyor. PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadığını söyleyen Demirtaş'a milletimiz de haklı olarak soruyor; 'Sen HDP'nin mi yoksa PKK'nın mı eş başkanısın?' PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamayan Demirtaş'ı artık millet nasıl meşru siyasetçi diye tanımlasın? Bir ara barış masalları okuyan Demirtaş aslında artık gerçek yüzünü gösteriyor ve iç savaş çağrıları yaparak kimin sözcüsü olduğunu yavaş yavaş ikrar etmeye başlıyor.

Yine geçtiğimiz hafta HDP’nin diğer Eş Başkanı Figen Yüksekdağ da PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye operasyon yapılmasına cevaben '6-7 Ekim olayları yine başlar' tehdidinde bulunmamış mıydı? Yani bir nevi 50 vatandaşımızın katledildiği 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi olduklarını ikrar etmemişler miydi? Artık bölgede HDP'li milletvekilleri halkın tepkisinden dolayı çarşıya dahi çıkacak yüz bulamazken sizin iç savaş çağrınıza 3-5 PKK'lı teröristten başka kim katılır?"

Mehmet Muş, Türkiye'ye yönelik bu tehditlerin "beli kırılmış PKK'nın ve siyaseten tükenmiş HDP'nin içi boş tehditleri" olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"HDP'lilerin bu tehditlerine devletimiz ve milletimiz pabuç bırakmaz. Demirtaş ne yaparsa yapsın PKK'yı yok olmaktan kurtaramaz. Milletimiz müsterih olsun; bu kalleş teröristlere yönelik operasyonlar artarak devam edecek. Son terörist yok edilene kadar PKK ile mücadele devam edecek. Halkı iç savaşa çağıran sözde siyasetçilere gelince; onlar da eninde sonunda hukuk önünde hesap verecek."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :