AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"Kasetle genel başkan değiştirenlerden, bin 405 delegenin oyuyla genel başkan seçen bir partiyi anlamalarını beklemiyoruz"-"Sayın CHP sözcüsü, sen bize ve Cumhurbaşkanımıza kadın hakları dersi vermeye kalkacağına, önce kadın bakanımıza hakaret eden genel

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin Başbakan Binali Yıldırım için "atanmış Başbakan" ifadesi kullanmasını eleştirerek, "Kasetle genel başkan değiştirenlerden, bin 405 delegenin oyuyla genel başkan seçen bir partiyi anlamalarını beklemiyoruz." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün CHP'li Böke'nin Başbakan Yıldırım için "atanmış Başbakan" ifadesi kullandığını hatırlatarak, Yıldırım'ın millet ve AK Parti'nin büyük kongre delegelerince seçildiğini söyledi.

"CHP'liler hala şunu anlayamıyor; AK Parti kongrelerinde sadece Genel Başkan değil; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı da belirleniyor. Çünkü millet, bu yetkiyi sadece AK Parti'ye veriyor." diyen Muş, şöyle devam etti:

"Kasetle genel başkan değiştirenlerden, bin 405 delegenin oyuyla genel başkan seçen bir partiyi anlamalarını beklemiyoruz. Anadolu'da bir söz vardır; 'Cehaletin bu kadarı ancak tahsille olur'. Bu CHP sözcüsü daha Anayasayı bile bilmiyor. Kendisine tavsiyem Anayasa'nın 104. maddesini açıp okumasıdır. Orada milletin seçtiği başbakanı, cumhurbaşkanının atadığını görecektir."

-"Nasıl bir iki yüzlülüktür?"

Mehmet Muş, CHP Sözcüsü Böke'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara hakaret ettiği iddiasında bulunduğu belirterek, "Bu yalandır ve açık bir iftiradır. Sayın CHP Sözcüsü, sen bize ve Cumhurbaşkanımıza kadın hakları dersi vermeye kalkacağına, önce kadın bakanımıza hakaret eden genel başkanına edep ve ahlak dersi ver. Geçmişte kadın bakanımıza hakaret eden genel başkanına tek laf söyleyemeyen CHP Sözcüsünün şimdi kadın hakları edebiyatı yapması nasıl bir iki yüzlülüktür?" diye konuştu.

Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Böke'nin bazı olaylar karşısında "kendi güvenliğimizi kendimiz alırız" yaklaşımını da "CHP'nin sokağı kışkırtma çabaları" olarak niteleyerek şunları kaydetti:

"Zaten Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamayı yaptığı saatlerde Can Dündar 'öz savunma' twiti atarak bu çağrıya destek vermiştir. İktidarı sandıkta değil de sokakta arayan CHP, münferit bir olay üzerinden yine sokağı kışkırtmaya çalışıyor ve aklınca kaos oluşturmaya uğraşıyor. İktidarı sandıkta değil de sokakta arayan CHP avucunu yalar. Yani HDP'nin öz savunma stratejisine destek verenler de Gezi'deki gibi hüsrana uğrar."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler