AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"28 Şubat'ın zulüm yargısını alkışlayanların bugün 'yargı bağımsızlığına gölge düşüyor' söylemi yalandır, iftiradır ve art niyetlidir"-"Demokratik ülkelerde cumhurbaşkanlarının ya da devlet başkanlarının, yargı mensuplarıyla herhangi bir etkinliğe katılma

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "28 Şubat'ın zulüm yargısını alkışlayanların bugün 'yargı bağımsızlığına gölge düşüyor' söylemi yalandır, iftiradır ve art niyetlidir." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek yargı organlarının başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı yurt ziyaretlerine katılmalarını ve muhalefetin eleştirilerini değerlendirdi.

Anayasa'ya göre devletin başı olan Cumhurbaşkanının, Yargıtay ve Danıştay başkanlarıyla bir araya gelmesinin ya da herhangi bir etkinliğe katılmasının olağan ve normal bir durum olduğunu belirten Muş, "Demokratik ülkelerde cumhurbaşkanlarının ya da devlet başkanlarının, yargı mensuplarıyla herhangi bir etkinliğe katılmaları önünde bir engel yoktur." diye konuştu.

Muhalefetin bu olayı çarpıtarak "yargı bağımsızlığı" tartışması çıkarma çalışmalarının tamamen art niyetli bir algı operasyonu olduğunu savunan Muş, "Cumhurbaşkanımız sanki yargı başkanlarına talimat vermiş gibi bir algı oluşturmaya çalışan bazı muhalefet temsilcilerinin amacı, hem cumhurbaşkanlığı makamını, hem de yargıyı yıpratmaktır. Yargıtay ve Danıştay başkanı Cumhurbaşkanıyla bir etkinliğe katıldı diye bu ülkede demokratik hukuk devleti zarar görmez ama muhalefetin bu aymazlığı yüzünden Türkiye çok zaman kaybeder." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, akla, mantığa sığmayan izansız eleştirilerin Türkiye'ye zaman kaybettirmekten başka bir şey sağlamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün 'yargı bağımsızlığı elden gidiyor' yaygarası koparanlar 28 Şubat sürecinde yargı mensupları Genelkurmay karargahında brifing alırken niye konuşmuyorlardı? O zaman niye yargı bağımsızlığı ile ilgili hassasiyetlerini dile getirmiyorlardı? O gün 28 Şubat'ın zulüm yargısını alkışlayanların bugün 'yargı bağımsızlığına gölge düşüyor' söylemi yalandır, iftiradır ve art niyetlidir. Biz 28 Şubat'ta da kapatma davalarında da yargı bağımsızlığından yanaydık bugün de yargı bağımsızlığından yanayız. Ama görüyoruz ki bugün bu hadise üzerinden bir kaşık suda fırtına koparan ve iftiralar atanlar samimi değil."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :