AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:

"Kılıçdaroğlu'na adaylık için imza veren bin 85 delegeden ancak 790'ı kendisine oy vermiştir. Ana teması 'cesaret' olarak duyurulan kongrede 295 delege korkutulmuştur"- "Aziz milletimizden sonra CHP delegeleri de Kılıçdaroğlu'na sandık tokatını atmıştır"-

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR TOSUN - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, hafta sonu gerçekleştirilen CHP Kurultayı'na ilişkin, "Kılıçdaroğlu'na adaylık için imza veren bin 85 delegeden ancak 790'ı kendisine oy vermiştir. Yani ana teması 'cesaret' olarak duyurulan kongrede 295 delege korkutulmuştur." dedi.

Muş, CHP 36. Olağan Kurultayı'na ilişkin AA muhabirin sorularını yanıtlayarak, Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti.

Kurultayda yaşananların Kılıçdaroğlu'nun diktatoryal bir zihniyete sahip olduğunu gösterdiğine işaret eden Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti'yi demokrat olmamakla suçlayanlar, 'Ülkede diktatör var' diyenler delegeden baskıyla, zorla imza toplamış hatta rakip adayın imza topladığı delegelerden de mükerrer imza toplama yoluna gitmiştir. Sonra da Kılıçdaroğlu'na adaylık için imza veren bin 85 delegeden ancak 790'ı kendisine oy vermiştir. Yani ana teması 'cesaret' olarak duyurulan kongrede 295 delege korkutulmuştur. Demek ki konuşunca demokrasi havarisi kesilen Kılıçdaroğlu, CHP içinde bir korku imparatorluğu kurmuştur. Abbas yolcudur. Kılıçdaroğlu'na yol görünmüştür. Çünkü aziz milletimizden sonra CHP delegeleri de Kılıçdaroğlu'na sandık tokatını atmıştır."

Kılıçdaroğlu'nun aldığı 790 oya karşın Muharrem İnce'nin 447 oy aldığını anımsatan Muş, İstanbul'un delege sayısının 176 olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki delegelerin desteğini alabilmek için İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sahip çıktığını öne sürdü.

Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun kongrede çok iddialı konuştuğunu ancak cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadığını ifade etti.

- "AK Parti'yi bir terör örgütüyle yan yana göstermeye çalışmak aymazlıktır"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in AK Parti'nin geçmişte PYD ile iş birliği yaptığı yönünde iddialarda bulunduğunu, iftiralarla dolu bir açıklama yaptığını belirten Muş, "AK Parti'yi bir terör örgütüyle yan yana göstermeye çalışmak tam bir aymazlıktır. Ancak akıl buhranı yaşayan bir kişi terörle mücadele eden AK Parti'yi terörle ilişkilendirebilir. Özgür Özel boşuna milletin aklını bulandırmaya uğraşmasın." diye konuştu.

Milletin AK Parti'yi de CHP'yi de çok iyi tanıdığını dile getiren Muş, "Boşuna laf cambazlığı yapmasınlar. Geçmişte PYD'ye yönelik yaptıkları açıklamalar ayan beyan ortada duruyor. Bu konuda en son konuşabilecek parti CHP'dir. Çünkü bu konuda CHP'nin sicili bozuktur." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin, PYD/YPG'nin terör örgütü olmadığına dair açıklamalarda bulunduğunu vurgulayan Muş, "Böke, 'Terörist diyecek bilgimiz yok' diyor. Aslında 'Onlar terörist değildir' demeye getiriyor. Hadi bilgin yok diyelim, aklın, vicdanın da mı yok? Bu kadar şehidimizi görecek gözün de mi yok? Şehir merkezlerinde sivillere bu roketleri atan canilere terör örgütü demeye nasıl dilin varmaz? İşte CHP'nin PYD'ye bakış açısı budur." açıklamasında bulundu.

Böke'nin CHP'nin kurultayında her iki genel başkan adayının liste başında gösterildiğini söyleyen Muş, Kılıçdaroğlu'nun listesinde bulunan Sera Kadıgil'in de sosyal medya hesabında, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sözünden tiksindiği, "Bugün Suriye'ye savaş açsak banko Esad'ı tutarım." yönünde ifadelerinin bulunduğunu kaydetti.

Muş, CHP'nin Türk askerini şehit eden PYD'ye terör örgütü diyemeyen bir anlayışın temsilcisi olduğunu belirtti. Özgür Özel'in ise CHP'li milletvekillere sessiz kaldığını fakat AK Parti'yi PYD ile ilişkilendirmeye kalktığını dile getiren Muş, "İstanbul'da PKK sevici bir il başkanına sahip olacaksın, sonra utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi terörle ilişkilendireceksin." dedi.

- "Sinsi oyunu milletimiz yutmaz"

Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin CHP'nin tutumuna ilişkin soru üzerine ise Muş, Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin iki yüzlü davrandığını ifade etti.

Bir yandan kamuoyu baskısından çekinerek operasyona destek açıklamalarının yapıldığını, öte yandan ÖSO eleştirisi üzerinden operasyonun itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Muş, Zeytin Dalı Harekatı'nı içlerine sindiremediklerini belli eden açıklamalar yaptıklarını kaydetti.

Bazı CHP'lilerin operasyonu desteklediklerinin, bazılarının ise PYD'nin terör örgütü olmadığına dair açıklamalar yaptığının altını çizen Muş, şu değerlendirmede bulundu:

"Barış twetleri atmaya başladılar. Barış yeni mi aklınıza geldi. PYD-PKK vatan evlatlarını şehit ederken niye barış söylemini dile getirmiyordunuz? Keza bu bir savaş değil terörle mücadeledir. Aslında bir nevi barış ve huzur operasyonudur. HDP'li çevrelerin peşine takılan bazı CHP'liler üstü örtülü bir şekilde PYD'ye destek vererek 'barış' kelimesini de kirletiyorlar. AK Parti'yi barışa karşıymış gibi göstermek kara bir propagandadır. AK Parti barıştan yanadır ama bu teröristlerin de kökünü kazıyacaktır. Camimize, evimize, iş yerimize roket atacaksın, sivilimizi, askerimizi şehit edeceksin sonra da içerideki işbirlikçilerinle çıkıp, barış yaygaraları kopartacaksın. Bu sinsi oyunu milletimiz yutmaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler