AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

"15 Temmuz'da bu alçaklar memnun olmadıkları millet iradesine karşı, askerin içine girmiş bir grup terörist marifeti ile darbe girişimine kalkıştılar. Ümit ettiler ki biz AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girişimde bulunduğumuzda onları sevmeyenle

AMASYA (AA) - AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "15 Temmuz'da bu alçaklar memnun olmadıkları millet iradesine karşı, askerin içine girmiş bir grup terörist marifeti ile darbe girişimine kalkıştılar. Ümit ettiler ki biz AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girişimde bulunduğumuzda onları sevmeyenler de bizim arkamıza takılırlar, biz de kirli emellerimiz için bir netice sağlarız ama başaramadılar." dedi.

Bostancı, Amasya ve bazı ilçelerinde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlen bayramlaşma programlarına katıldı.

Amasya Belediyesi önündeki bayramlaşma programında konuşan Bostancı, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının halkın iradesinde bir Cumhuriyet kurduğunu vurguladı.

"Cumhuriyetin taşının üzerine kim bir taş koyduysa, aklı, fikri ve inancı ne olursa olsun o insanların elini öperiz." diyen Bostancı, "Her kimde bu Cumhuriyetin aleyhine en ufak bir iş yaptıysa o insanlar o çevreler hasmımızdır. Bunları kabul etmeyiz, mümkün olursa doğru yola çevirmeye çalışırız olmazsa hasım olarak görürüz. Çünkü bu millet bu milletin geleceği herkesten ve her şeyden değerlidir." ifadesini kullandı.

Naci Bostancı, 15 Temmuz'da sadece FETÖ mensuplarının derslerini almadığını, onları arkasındaki güçlerin de derslerini aldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da bu alçaklar memnun olmadıkları millet iradesine karşı, askerin içine girmiş bir grup terörist marifeti ile darbe girişimine kalkıştılar. Ümit ettiler ki biz AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girişimde bulunduğumuzda onları sevmeyenler de bizim arkamıza takılırlar, biz de kirli emellerimiz için bir netice sağlarız, ama başaramadılar. Ama yanıldılar. Recep Tayyip Erdoğan'ı sevenler var, evet sevmeyenler de var. Ama eminim ki sevmeyen o insanlar, AK Parti ile Recep Tayyip Erdoğan'la bir işleri varsa onu sandıkta yapacaktır. Kirli bir takım insanların arkasına takılarak darbe ile değil. O yüzden bütün partiler demokratik zemine milletin meşru iradesine sahip çıkan herkes darbe girişimine karşı çıktı."

FETÖ ile yapılan mücadelenin hukuk temelinde sürdürüleceğinin altını çizen Bostancı, "FETÖ denen terör örgütü ile mücadele ederken hakkaniyet ve adaletle sürdürülmesi önemli buna dikkate ediyoruz. Arada hatalar olabilir, bu hataları telafi etmek bizim boynumuzun borcu. Bir darbe girişimi oldu. Devletin içerisinde stratejik kurumların içerisine sızmış bir çete bu kurumların kılık ve kıyafetleri altında bu ülkenin milli iradesine milli varlığına ortak kaderine ve geleceğine karşı bir suikast girişiminde bulundu. Bu alçakların görülenden baret olmadığını arkasında başka güçlerin bulunduğunu biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler