AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Su, şeker, un her şey hazır, sıra helvayı kavurmaya geldi. Helvayı da yatırımcılar kavuracak. Çiftçimiz, esnafımız, yatırımcımız güvenle ticaretini büyütme imkanı elde edecek"- "Bazıları diyebilir ki 'Niy

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Su, şeker, un her şey hazır, sıra helvayı kavurmaya geldi. Helvayı da yatırımcılar kavuracak. Çiftçimiz, esnafımız, yatırımcımız güvenle ticaretini büyütme imkanı elde edecek." dedi.

Yıldırım, parti genel merkezinde düzenlenen 115'inci Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son yıllarda internetin yaygın kullanılmasıyla elektronik ortamda daha fazla bilgi üretildiğini, bu durumun veri merkezi kurulmasını gündeme getirdiğini belirtti.

Eskiden verilerin kağıtlarda, fabrika büyüklüğünde arşiv ve depolarda korunduğunu dile getiren Yıldırım, evrakların bulunup çıkarılmasının büyük bir zahmet gerektirdiğini bildirdi.

Günümüzde bilginin, elektronik ortamda, parmak büyüklüğündeki hafıza kartlarında muhafaza edilebildiğine dikkati çeken Yıldırım, bu bilgilerin, gelecek yıllara emniyetle bırakılabilmesinin, istendiği zaman sorgulanarak çıkarılabilmesinin çok daha kolay hale geldiğini vurguladı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Diyelim 10 sene öncesinde, bir evrak çıkaracaksınız, mahkemenin bodrum katına giriyorsunuz, orada kollarında siyah bir eldiven olan görevliye yalvar yakar. İçeri giriyor, tozlarını ayıklayarak defterleri karıştırıyor karıştırıyor, yarım gün, istediğiniz evrakı ya buluyor ya da bulamıyor. Ama burada öyle değil, burada elektronik ortamda bütün bilgileri, hangi yıla ait olursa olsun çıkarabiliyorsunuz.

Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden beri anayasa değişikliğiyle ilgili konularda kim ne söylemiş, hepsini internete giriyorsunuz, arama motorlarından tıkır tıkır bakıyorsunuz. Dolayısıyla insanlar farklı şeyler söyleyebilir ama tarih yalan söylemez. Tarih neyse odur. Tarihi çarpıtamazsınız, farklılaştıramazsınız, gün gelir gerçekler çıkar. İşte teker teker geçmiş dönemlerimizin doğru bildiğimiz yanlışlarını öğrenme fırsatı buluyoruz. Bu da teknolojinin bize getirdiği çok önemli bir imkan."

Yatırımcılara, gençlere verilecek destekleri yürürlüğe koyduklarını belirten Yıldırım, desteklerin memlekete, millete ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

- "Yatırımcı da elini taşın altına koyacak"

Destekler konusunda her şeyi devletin vermediğine dikkat çeken Yıldırım, "Her şeyi devlet verirse o sosyal destek olur, sosyal yardım olur. Öz kaynak yüzde 30, kredi yüzde 70. 100 liralık işin 30'unu kendiniz vereceksiniz, 70'ini de biz vereceğiz. Dolayısıyla yatırımcı da elini taşın altına koyacak." dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yıllardır terörden çektiğini, vatandaşların bölgeden göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Yıldırım, teröristlerin, vatandaşların işine, aşına, canına ve malına kastettiklerine işaret etti.

Yıldırım, terörle mücadelede önemli mesafeler alındığını, hem kırsalda hem de şehirde devletin iradesinin hakim olduğunu belirterek, "Yapmamız gereken, sağlanan güvenlik ortamında tekrar orada yaşamı daha da canlandırmak. Yapılacak yatırımlarla birlikte vatandaşlarımız artık geleceklerini burada inşa edecekler, başka bir bilinmeze göç etme ihtiyacı duymacaklar." ifadesini kullandı.

- "Helvayı da yatırımcılar kavuracak"

Bölgeye yollar, hastaneler ve havaalanları yaptıklarına değinen Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:

"Onlar zaten var, dolayısıyla her şey mevcut. Huzur da güven de var. Su, şeker, un her şey hazır, sıra helvayı kavurmaya geldi. Helvayı da yatırımcılar kavuracak. Çiftçimiz, esnafımız, yatırımcımız güvenle ticaretini büyütme imkanı elde edecek. Böylece adım adım huzur, refah ve kalkınma sağlanmış olacak. Bazıları diyebilir ki 'Niye Doğu ve Güneydoğu'ya bunları yapıyorsunuz da başka yerlere yapmıyorsunuz?' Aslında Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan her kuruşluk yatırım aslında batıya yapılmış yatırım demektir. Amacımız, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışındaki kalkınmışlık, zenginlik oranı aynı olsun, refah aynı olsun, doğudan batıya bir göç olmasın. Eğer buraların yatırımını yapmazsak buradan insanlarımız İstanbul'a, Ankara'ya, başka illere gelecek ve daha büyük sıkıntı yaşayacaklar."

Yıldırım, insanların doğduğu yerde doyacağı altyapıyı, imkanları sağlamanın boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Ülke insanının yüzünü güldürecek, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak önemli kararlar aldıklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz iş başına geldiğinden bu tarafa, ekonomi, adalet, kalkınma, teknoloji, geliştirme Ar-Ge faaliyetleriyle ilgili birçok kanun çıkardı, reform yaptı. Bütün bunları 15 Temmuz darbe girişimine rağmen yaptık. Şöyle dönün bir bakın haziran ayından bu tarafa çıkardığımız kanunlar, hayata geçirdiğimiz reformlar cumhuriyet tarihinde hakikaten kalıcı sonuçları olacak düzenlemelerdir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :