AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Yıldırım:

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Yıldırım:

"Her seçimde nasıl galip çıktıysa AK Parti, bundan sonraki seçimlerde de yüzde 50'nin üzerinde oy alarak birinci parti olacaktır"

KOCAELİ (AA) - AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, partisinin her seçimden nasıl galip çıktıysa, bundan sonraki seçimlerde de yüzde 50'nin üzerinde oy alarak birinci parti olacağını bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri üzerinde oyunlar sergilendiğine işaret ederek, insanların birbirlerine düşürülmeye çalışıldığını vurguladı.

Eskiden ilgili bölgeye gittiklerinde ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarına değinen Yıldırım, bir şehirden diğerine geçerken bile en az 10 noktada kontrollerin yapıldığını belirtti.

Yıldırım, AK Parti'nin bu kontrolleri ve OHAL'i kaldırdığını ve insanların rahat seyahat etmeye başladığını dile getirdi. Yıldırım, "AK Parti, çok büyük hizmetler götürdü, batıda ne varsa doğuda da o olsun mantığıyla çalıştı. Vatandaşlar bunu görerek ciddi anlamda partiyi sahiplendi. Bunu egemen güçler kabullenemedi ve terör canlandırılmaya çalışıldı." ifadesini kullandı.

Çözüm sürecinde halkın daha rahat hareket etmesini sağladıklarına dikkati çeken, Yıldırım, ancak HDP'nin demokrasiyle alakasının olmadığının anlaşıldığını ve terör örgütüne sırtını yasladığını belirtti.

HDP'nin terör örgütüyle hareket ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Terör örgütünün de dış güçlerin himayesinde olduğu, bugün yaptığı çalışmalar ortadadır. Devlet kararlı şekilde terörü bitirmeye niyet etti. Zaten bu önceden de vardı, bir fırsat verildi ama onlar bunu kabul etmedi. Şimdi aldığımız bilgiler, Kürt halkının tamamı terör belasından kurtulmak istiyor. Devletin bu çalışmalarının arkasındadır. Bu bölge terörden kurtulacaktır." dedi.

- "Bütün teşkilatlarımız diridir"

Yıldırım, 2019 yılına kadar seçim yapılmayacağını savunarak, şöyle devam etti:

"Belki anayasa değişikliği ya da Başkanlık sistemi referandumu çalışması olabilir. Bunlar alınacak kararlar doğrultusunda olacak. AK Parti teşkilatları olarak 2019 yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine şimdiden hazırlanıyoruz. Bütün teşkilatlarımız diridir, teşkilatlarımız şimdi seçim olsa hazırdır. Buradaki mahalle temsilcileri ve sandık görevlilerine varıncaya kadar 15 gün de bir toplanarak parti çalışmalarını yapmaktadır. Hepimiz, tek vücut, uyum içinde çalışıyoruz. Her seçimde nasıl galip çıktıysa AK Parti, bundan sonraki seçimlerde de yüzde 50'nin üzerinde oy alarak birinci parti olacaktır. AK Parti hareketi, milletin hareketidir. Bu halk hareketini millet devam ettirmek istiyor. Millet AK Parti'de kendisini buluyor."

- "Paralel yapının terör örgütünden farkı yok"

Yıldırım, açıklamasında, paralel yapının terör örgütünden bir farkının olmadığına da değinerek, devlet içine sızan, kökü yurt dışına dayanan bir yapıyla karşı karşıya olunduğuna dikkati çekti.

Paralel yapıyla mücadelede hersenin üzerine düşeni yapmasını isteyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Milletin gözünü boyayarak, milletin duygularını, parasını sömüren bir yapı. Bu şekilde Türkiye üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldı. Bunların diğer terör örgütlerinden farkı yok. Şu anda vatandaşlarımız çocuklarını onların okullarından çekiyor. Bunlara destek de azaldı. Bunların ekonomisi, naylon faturalarla kendi çıkarları üzerinden işliyordu. Bunlar ortaya çıktı, hukuk çerçevesinde işlemler yapılıyor. Adalet yerini bulacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :