AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

"(Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Gül hakkında verdiği ihlal kararı) Maalesef talihsiz bir karar vermiştir. Böyle bir karara katılmak mümkün değildir"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Anayasa Mahkemesinin gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği ihlal kararına ilişkin, "Maalesef talihsiz bir karar vermiştir. Böyle bir karara katılmak mümkün değildir" dedi.

Özdağ ve beraberindeki heyet, 28 Şubat'ın 19. yıl dönümü dolayısıyla eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in başkanlığını yaptığı "Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi"ni ziyaret etti.

Türkiye'nin son 60 yılının darbeler tarihi olduğunu hatırlatan Özdağ, darbe girişimlerinin ve darbelerin Türkiye'nin demokrasisine çok ciddi zararlar verdiğini, ekonomisini yıprattığını, kültürel savrulmalara sebep olduğunu aktardı.

Özdağ, "28 Şubat post modern darbesi ruhumuza musallat oldu, diğer darbeler bedenimize musallat olmuştu. 28 Şubat'ta millet sesini ilk defa çıkardı" dedi.

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in de o dönemin kahramanlarından olduğuna işaret eden Özdağ, "Eğer Hasan Celal Güzel, Muhsin Yazıcıoğlu gibi insanlar olmasaydı ardından da 28 Şubat'tan sonra da yeni bir dönem başlayarak Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi, insan hak ve özgürlükler, inanç, fikir ve teşebbüs hürriyeti kavgası olmasaydı bugünlere gelemezdik. Bugünkü durum geçmişin toplamı geleceğin tohumudur. O dönemde bu noktada başat rol oynayan Hasan Celal Güzel'e teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Özdağ, 28 Şubat'ın Türkiye'de bir daha olmayacağını kaydetti.

- "Darbeler dönemi 27 Mayıs'ta başladı, 27 Nisan'da sona erdi"

Güzel de hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, o dönemde Yeniden Doğuş Partisi'nin Genel Başkanı olduğunu anımsatarak, 28 Şubat dönemine üç sene içinde bin 276 konferans verdiğini söyledi.

28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatan Güzel, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah bir daha bu olmayacak. Zaten o korkunç darbeler dönemi 27 Mayıs'ta başladı ama ben diyorum ki 27 Nisan'da da sona erdi. 27 Nisan'da yine bir muhtıra verildi. O zaman ilk defa Türkiye'de 27 Mayıs'tan sonra hükümet Sayın Erdoğan'ın başkanlığında buna karşı durdu. Sonra da seçime gidildi halk da oy verdi. Sayın Gül bu şekilde Cumhurbaşkanlığına seçildi. Bundan sonra Türkiye'de imkansız diyemeyeceğim, darbe her zaman yapılır. Ama Türkiye açık bir toplum olduğu, sivil toplum geliştiği, halk kendi oyunun değerini anladığı için bundan sonra olmayacak inşallah."

- "Mahkeme dikkatli bir karar vermedi"

Bir gazetecinin, "AYM'nin gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararını verirken, mahkemenin eylemlerini gazetecilik faaliyeti olarak değerlendirmesi konusunda ne söylersiniz" sorusu üzerine Selçuk Özdağ, "Mahkemeler Türkiye'de bağımsız, objektif ve tarafsız olmak zorundadırlar. Ama ben Sayın Gül ve Can'ın gazetecilikten dolayı içeride olmadıklarını biliyorum, Türkiye'de bunu biliyor, Batı da hukuk da biliyor. Maalesef talihsiz bir karar vermiştir. Böyle bir karara katılmak mümkün değildir" yanıtını verdi.

Mahkemenin dikkatli bir karar vermediğini savunan Özdağ, gazetecilikten dolayı içeride yatan bir tek kişinin bulunmadığını söyledi. Özdağ, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararın nihai karar olmadığına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Özdağ, Güzel'e Manisa'nın yöresel ürünleri ve çini takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :