AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

"Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, askerine, polisine karşı kamu kaynaklarının kullanılmasını ya da bunları gerçekleştirenlerin örtülü desteklenmesini, bu ülkenin kabul etmesi mümkün değildir"

İZMİR (AA) - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, askerine, polisine karşı kamu kaynaklarının kullanılmasını ya da bunları gerçekleştirenlerin örtülü desteklenmesini, bu ülkenin kabul etmesi mümkün değildir." dedi.

Kaya, AK Parti'nin İzmir'deki 7 ilçe belediye başkanıyla Menderes ilçesindeki bir kafede bir araya geldi. Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Kaya, İzmir'in önemsedikleri bir il olduğunu, bu ildeki AK Partili ilçe belediye başkanları ile de istişare ve koordinasyon toplantısı yaptıklarını belirtti.

Toplantıda 2014 yılında yürürlüğe giren "Bütünşehir Yasası"nı konuştuklarını, belediye başkanlarından kanundaki beklentilerini ve önerilerini aldıklarını aktaran Kaya, yasanın yeni olduğunu, uygulamada görülen aksaklıkların revize edilmeye çalışıldığını söyledi.

Şehir yönetimlerinin Türkiye'nin geleceğini belirleyen önemli bir unsur olduğuna işaret eden Kaya, "Eğer şehirleriniz iyi yönetiliyorsa, gelecek vadediyorsa hem kalkınmanın motoru hem de o bölgede bir çekim merkezi haline dönüşür. Türkiye'de 2015 verileri yayınlandı, geçtiğimiz yıl mahalli idarelerin harcamaları 100 milyar lira olarak açıklandı. Ciddi bir kaynaktan bahsediyoruz. AK Partili belediyelerimizin bu kaynakları ne kadar verimli kullandığını, kaynakların yatırımlarda nasıl daha verimli hale getirileceğini dikkatle takip ediyoruz. Belediyelerin iyi hizmetlerinin daha mükemmele taşınması, eksik görünen yerlerde ikazların yapıldığı bir çalışma içindeyiz." diye konuştu.

Kaya, 2015 yılı mali tablosunda Türkiye fotoğrafına baktıklarında, teröre destek veren belediyelerin durumunu kendilerini üzdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de şehirlerimize hizmet taşıması gereken belediyelerimizin özellikle ve üzülerek altını çizerek ifade etmek istiyorum; şehre hizmet getirmeyi bırakınız çukurları kazması, getirmesi gereken hizmetlerin ötesine geçerek patlayıcı taşıyan kamyonlarla anılmasını bu ülke hak etmiyor, bu ülkenin insanı hak etmiyor, bu şehirlerimizde yaşayan insanlarımız da hak etmiyor. Bunun sorumluları hukuk önünde mutlaka gereken hesabı vereceklerdir. Ama kamu vicdanını bu kadar yaralamaya hiç kimsenin hakkı olmadığının özellikle altını çizmek istiyorum. Ben bu belediye başkanlarımızın bugüne kadar herhangi bir açıklamalarını da görmedim. En son Mardin'de böyle bir tablo oldu ama bir açıklama görmedim. Nasıl bir açıklama yapacaklarını merakla bekliyorum. Hukuk önünde vermeleri gereken hesaba gelince iş, bağırmalarına, çağırmalarına gerek olmadığının altını da çiziyorum. Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, askerine, polisine karşı kamu kaynaklarının kullanılması ya da bunları gerçekleştirenlerin örtülü desteklenmesini, bu ülkenin kabul etmesi mümkün değildir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :