AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

"(Bakanların Avrupa'daki konuşmalarının engellenmesi) Her şeyden önce en temel haklardan biri olan ifade özgürlüğünün bu şekilde sınırlandırılmaya çalışılması Avrupa için utanç vericidir"- "CHP'nin tozlu sandıkları var. Rejim tartışması, laiklik, tek adam

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, bakanların Avrupa'daki konuşmalarının engellenmesine ilişkin, "Her şeyden önce en temel haklardan biri olan ifade özgürlüğünün bu şekilde sınırlandırılmaya çalışılması Avrupa için utanç vericidir." dedi.

Karaaslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Samsun'da bir fabrikada çalışan kadınlarla buluştu. Kadınlarla sohbet eden Karaaslan, her kadının emekçi olduğunu belirterek, sadece çalışan kadınların değil, evinde çocuğuna bakan, hayatın birçok alanında emek veren kadınların da gününü kutladı.

Çiğdem Karaaslan, "Bugün fabrikada çalışan kadınlarla birlikte olmayı tercih ettik. Dün Sayın Başbakanımızla İzmir'deydik. Bugün Samsun'dayım. Şehrin tek kadın milletvekili olmam nedeniyle kadınlara yönelik çalışmaların bana yüklemiş olduğu ayrı bir sorumluluk var. O yüzden kadınlarımızın önümüzdeki dönemlerde sorunlarıyla değil, Türkiye'ye yön verme potansiyeli ile anılması gerektiğini düşünüyorum. Umut ediyorum ki böyle olacak." diye konuştu.

- "İfade özgürlüğünün sınırlandırılmaya çalışılması Avrupa için utanç vericidir"

Bakanların Almanya ve Hollanda'da programlarının engellenmesini tepki gösteren Karaaslan, şunları söyledi:

"Dünyaya sürekli insan hakları, demokrasi gibi evrensel değerler üzerinden dersler veren, bu kavramların öncülüğünü ve savunuculuğunu yapan ülkelerin Türkiye'ye karşı göstermiş oldukları bu tavrı kabul edilemez buluyorum. Her şeyden önce en temel haklardan biri olan ifade özgürlüğünün bu şekilde sınırlandırılmaya çalışılması Avrupa için utanç vericidir."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün Almanya'ya giderek, Türklerle buluştuğunu, bunu engelleyemediklerine dikkati çeken Karaaslan, ifade özgürlüğünün kısıtlanarak Avrupa'daki Türklerle olan bağları engellemelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

- "CHP'nin tozlu sandıkları var"

Karaaslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halk oylamasında "Evet" çıkması halinde Türkiye'de tek adam modeline geçileceği yönündeki iddialarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun son günlerde yaptığı açıklamalara bakıldığı zaman insanın aklına 'bilmemek değil, öğrenmemek ayıp' diyesi geliyor. Samsun'daki gençlik kollarımız Kılıçdaroğlu'na anayasada değişecek 18 maddelik metni göndermiş. CHP'nin tozlu sandıkları var. Rejim tartışması, laiklik, tek adamlık, padişahlık gibi kavramlar ana muhalefetin sürekli yedeğinde tuttuğu kavramlar. Sıkıntı, sorun veya tartışılan konu ne olursa olsun bunları ön plana çıkartıyor. Kamuoyunda bir düşünce oluşturmaya çalışıyor ama temelleri sağlam olmadığı için başarıya ulaşamıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı ile kurduğu ilişki 'tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet' ilkesine sahip çıkan bir liderin vatandaşı ile tek yürek olma halidir. Tek adamlık ezberiyle bunu hiç kimse açıklayamaz."

Daha sonra engelli kadınların yaptığı el ürünlerinin bulunduğu sergisi açılışına katılan Karaaslan, burada engelli kadınlarla halay çekti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :