AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:

"Bizim Ege Bölgesi'nde yaşayan kardeşlerimizden hangisi bu CHP Genel Başkan Yardımcısının söylemiş olduğu sözün doğru bir söz olduğunu söyleyebilir. CHP'lisi de MHP'lisi de söylemez"- "Zannettiler ki buralar öz yönetime girecek, 'Suriye gibi olacak' dedil

MUĞLA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Bizim Ege Bölgesi'nde yaşayan kardeşlerimizden hangisi bu CHP Genel Başkan Yardımcısının söylemiş olduğu sözün doğru bir söz olduğunu söyleyebilir. CHP'lisi de MHP'lisi de söylemez." dedi.

Dağ, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü Sosyal Tesisleri' nde gerçekleştirilen, AK Parti Yatağan İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresine katıldı.

Dağ, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılından önce Türkiye'nin uğraştığı sorunların AK Parti hükümetiyle ortadan kaldırıldığını, halkın 2001 öncesinde sadece yüzde 5 veya 10'nunun ülkeden ümitli olduğunu ama artık bu oranın daha yüksek olduğunu söyledi.

Makam ve mevkilerin hiçbir anlamı olmadığını, anlamı olan tek şeyin halka hizmet olduğunu vurgulayan Dağ, şunları söyledi:

"Bu bölgenin insanı vatanını ve milletini seven insanlardır. Son dönemde, SİHA'larla ilgili tartışmalara baktığımızda terörle mücadele ederken kendi silahımız olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar başardığı silahlı İHA'larla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor ve terörle mücadeleyi aksatmak, Avrupa'ya bir takım mesajlar vermek için SİHA'larla ilgili konuşma yapıyor. CHP Genel Başkanı da buna sahip çıkıyor. Bizim Ege Bölgesi'nde yaşayan kardeşlerimizden hangisi bu CHP Genel Başkan Yardımcısının söylemiş olduğu sözün doğru bir söz olduğunu söyleyebilir. CHP'lisi de MHP'lisi de söylemez."

- "Hepsi o çukurlarda yok olup gittiler"

Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetinin güçlü olmasını istemeyenlerin, başarılarını çekemeyenlerin olduğunu dile getiren Dağ, "7 Haziran'dan sonra birileri çıktı çukurlar kazmaya başladı, birileri de diyor ki 'Çözüm sürecinde bu çukurlar kazıldı.' Ne zaman ayağımız tökezledi, hemen birileri çıktı ve öz yönetimleri ilan etmeye çalıştı. Zannettiler ki buralar öz yönetime girecek 'Suriye gibi olacak' dediler. Allah'a hamdolsun başaramadılar. Hepsi o çukurlarda yok olup gittiler, öz yönetimler yerle bir oldu."

Öz yönetim ilan ettiğini söyleyen belediyelere kayyumlar atandığını hatırlatan Dağ, bu kayyum atamalarından hem PKK'nın hem de CHP'nin rahatsız olduğunu söyledi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, Muğla milletvekilleri Nihat Öztürk, Hasan Özyer ile İl Başkanı Kadem Mete'de kongrede konuşma yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :