AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"PKK terör örgütüne, PYD terör örgütüne, DEAŞ'a rağmen, 40 yıldır içimizde insafsızca, sinsice sinen FETÖ'ye rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor"

MUŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "PKK terör örgütüne, PYD terör örgütüne, DEAŞ'a rağmen, 40 yıldır içimize insafsızca, sinsice sinen FETÖ'ye rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor." dedi.

Çalık, Muş Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Gönül Köprüsü Projesi" toplantısında yaptığı konuşmada, 1071'de Anadolu'yu İslam'a açan kapı olan Muş'ta ve Malazgirt'te hiçbir bölücü terör örgütüne izin verilmediğini ve verilmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin yoluna, atılımlarına, ekonomik ilerlemesine ve büyümesine devam ettiğini belirten Çalık, "Başımızda oynanan bu kadar oyuna rağmen, PKK terör örgütüne, PYD terör örgütüne, DEAŞ'a rağmen, 40 yıldır içimizde insafsızca, sinsice sinen FETÖ'ye rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Muş, Malatya ekonomisi büyümeye devam ediyor. Terör örgütlerine inat huzur kenti olmaya devam ediyoruz ve hiçbir terör örgütüne de izin vermedik, vermeyeceğiz." diye konuştu.

Çözüm Süreci'ne de değinen Çalık, "Benim siyasi hayatıma mal olsa bile buna devam edeceğim diyen bir Cumhurbaşkanımız vardı. Almış olduğu inanılmaz risklere rağmen bu süreci devam ettirdi." diyen Çalık, şunları kaydetti:

"Bu süreci bozan kimdi? 6-7 Ekim olaylarının hemen sonrasında biz bu bölgedeydik, bütün illeri dolaştım. Muş, Bitlis, Batman, Şırnak, Hakkari, Van, tüm bölgeyi dolaştık. O dönem HDP temsilcilerinin nasıl 6-7 Ekim döneminde vatandaşları sokağa çağırdıklarını hatırlayın. Nasıl terör örgütlerine yol istediklerini hatırlayın, terör örgütünün Meclisteki temsilcileri gibi hareket etmişlerdi ve çözüm sürecinin bitmesinin en önemli müsebbipleri, nedenleri terör örgütünün Meclis'teki temsilcileridir."

Türk'ü Kürt'ten, Kürt'ü Türk'ten ayırt etmeyeceklerini vurgulayan Çalık, "Bugün biz gönül yapmak üzere buradayız, onlar gönülleri kırmak, yürekleri yıkmak üzere mücadele ettiler. Başlatılan o milli birlik kardeşlik sürecine, demokratikleşme sürecine, kardeşlik sürecine baltayı vurdular. Ama bilsinler ki biz asla ve asla Kürt'ü Türk'ten, Türk'ü Kürt'ten ayırt etmedik ve etmeyeceğiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler