AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"15 Temmuz gecesi göğsünü, topa, tüfeğe, helikoptere siper eden 'evlatlarımız anasız olur ama vatansız olmaz' diyen kahraman kadınlarımızı gönülden kutluyorum. Kadınlarımız FETÖ karşısında dimdik durdu"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "15 Temmuz gecesi göğsünü, topa, tüfeğe, helikoptere siper eden 'evlatlarımız anasız olur ama vatansız olmaz' diyen kahraman kadınlarımızı gönülden kutluyorum. Kadınlarımız Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) karşısında dimdik durdu." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesince Nikah Sarayı'nda kadınlar için düzenlenen programa katılan Çalık, burada yaptığı konuşmada, toplumun direğinin aile, ailenin direğinin de kadın olduğunu belirtti.

AK Parti hükümetleri döneminde kız çocuklarının okullaşma oranını yüzde yüzlere çıkardıklarını aktaran Çalık, geçmiş dönemlerde kadını kadınla eşitlemeyen bir zihniyetin bulunduğunu ifade ederek, "Eskiden başı açık, başı kapalı kadın, başı açık, başı kapalı kız öğrenci vardı. Öncelikle kadınlarımızın fırsatlarını kendi arasında eşitlememiz gerekiyordu. Önce eğitimin sonra da istihdamın önündeki fırsatları açtık." diye konuştu.

Geçmişteki savaşlarda ve 15 Temmuz'da şehit düşen kahraman kadınları rahmetle, gazileri de minnetle andıklarını vurgulayan Çalık, "15 Temmuz gecesi göğsünü, topa, tüfeğe, helikoptere siper eden 'evlatlarımız anasız olur ama vatansız olmaz' diyen kahraman kadınlarımızı gönülden kutluyorum. Kadınlarımız FETÖ karşısında dimdik durdu." ifadesini kullandı.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla önemli bir sürece girdiklerini, Malatyalı kadınların 16 Nisan'da "Evet" diyeceğine inandığını kaydeden Çalık, anayasada yapılması planlanan değişikliklere ilişkin bilgiler verdi.

Çalık, "Yapacağımız değişiklikle istikrarı sağlayacağız, oluşturulan kaos ortamının önüne geçeceğiz. Türkiye'nin sistemi parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine dönmüş olacak." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Milletvekili sayısının artmasıyla maaşların nasıl ödeneceğine" ilişkin açıklamalarını anımsatan Çalık, "Sizin sadece bir milletvekilinizin telefon faturası 2 milyon. Bu hesabı sizden çok biz yaparız. 600 milletvekilinin olmasını istememizin sebebi, nüfusumuz 80 milyon, temsil kabiliyeti olan bütün kardeşlerimizin milletimizi temsil etmek üzere, Meclis'e gelmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

1924 Anayasası'nın partili cumhurbaşkanlığını getirdiğini, 1960'a kadar görev yapan cumhurbaşkanlarının partili olarak görev yaptığını anlatan Çalık, şunları söyledi:

"Şimdi gönül bağları kopmayan cumhurbaşkanlarını partili cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Partili olmayan cumhurbaşkanları da aday olabilir. 100 bin imza toplayan cumhurbaşkanı adayı olarak, cumhurbaşkanı seçilebilir. İster partili ister partisiz. Kararı verecek millet olacak."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kadınların sosyal ve ekonomik alanda daha fazla yer aması gerektiğini vurgulayarak, "Kadınların dernek kurduğunu görüyoruz. Biz de kadınların yapmış olduğu projelere daha fazla katkı sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Programa AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve çok sayıda kadın katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :