AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3)- "1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenin desteğini aldıktan 6 ay sonra olağanüstü kongre kararı alıp görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe, partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenin desteğini aldıktan 6 ay sonra olağanüstü kongre kararı alıp görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe, partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir." ifadesini kullandı.

Davutoğlu, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu.

Allah'tan, hizmet yolunda vatandaşların karşısına hep ak alınla çıkmayı dilediğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Her emanet gibi iktidar da bir imtihandır, bu imtihanı asla kaybetmemeli, iktidar sarhoşluğuna veya güç yozlaşmasına asla düşmemeli, bir an bile o emanete halel getirmemeliyiz.

Bugüne kadar milletimize layık olmaktan, görevimizi hakkıyla yerine getirmekten başka hiçbir önceliğimiz, hiçbir endişemiz olmadı. Bu endişeyi son nefesimize kadar, hesap gününe kadar da yaşayacağız. Bizim için önemli olan hangi kademede, hangi basamakta olduğumuz değil, kutsal davamızdır. Bizim için önemli olan, ilkelerimize sadakatimiz, davamıza bağlılığımız, hesap gününe inancımızdır. Allah, millet yolunda hiçbirimizi mahcup etmesin."

- "Arzu ettiğim bir şey değil"

Partisinde yeni bir dönüm noktasına geldiklerine dikkati çeken Davutoğlu, şöyle dedi:

"Bu konuşmayı yapmak benim için kolay görülmeyebilir bazıları açısından ama sizin huzurunuzda bulunmak benim için her zaman en büyük şeref olmuştur, en büyük şeref olacaktır. Bir Allah'ın huzuruna bir de sizin huzurunuza ve milletimizin huzuruna Allah hep ak alınla çıkmayı nasip etsin.

Daha önce iki kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda, zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenin desteğini aldıktan 6 ay sonra olağanüstü kongre kararı alıp görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe, partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir."

Başbakan Davutoğlu, hiçbir şeyin AK Parti'nin birliğinden, beraberliğinden ve milyonlarca AK Parti'linin kalplerinin birlikte atmasından önemli olmadığını vurguladı. Davutoğlu, bu durumun Türkiye'nin kaderiyle özdeşleştiğini ve bunun kendisi için her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

Her yeni durumda şimdiki sorumluluklarının ne olduğuna baktıklarını anlatan Davutoğlu, kadim davanın yükünü çocukluğundan beri hissettiğini, bütün varlığıyla bu davaya adandığını, insan yetiştirmeyi görev edindiğini bildirdi. Davutoğlu, 14 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başmüşaviri, büyükelçi, Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Genel Başkan olarak Türkiye'ye hizmet etmenin kendisine nasip olduğuna işaret etti.

Davutoğlu, "Sevgiyle, muhabbetle başladığımız bir işi onurla, şerefle sürdürdük, onurla şerefle bitiriyoruz. 27 Ağustos 2014'te Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu salonda devraldığım bu onurlu görevi, bu aziz emaneti devredeceğim. Şimdiden yeni genel başkan adayımız, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Bu sürecin AK Parti için hayırlı neticeler doğurmasını dileyen Davutoğlu, özellikle gençlere ve kadınlara teşekkür etti.

Ahmet Davutoğlu, bugünden sonra da aynı davaya hizmet edeceğine değinerek, "Bu hareket, bu yol, bu dava şahsımızın değil, milletimizin." diye konuştu.

İstemeden kalbini kırdığı herhangi biri varsa hakkını helal etmesini isteyen Davutoğlu, "AK Parti'nin birliğini, beraberliğini, davasını korumak için her şeyi yaptığımıza şahitlik eder misiniz? Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, milletimizin huzur ve refahını korumak üzere gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz?" diye sordu. Davutoğlu, bu şahitliği ebediyen kalbinde taşıyacağını kaydetti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :