Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

"15 Temmuz'da nasıl şehitlerimiz vesayetin karşısında durduysa, 16 Nisan'da sizlerle birlikte tüm vesayet odaklarını tarihin tozlu raflarının arasına gömeceğiz"

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da nasıl şehitlerimiz vesayetin karşısında durduysa, 16 Nisan'da sizlerle birlikte tüm vesayet odaklarını tarihin tozlu raflarının arasına gömeceğiz." dedi.

Beyoğlu'nda AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "İstiklal, İstikrar ve İstikbal İçin Evet" yürüyüşüne katılan Kaya, 15 Temmuz'da Türkiye'nin gençleri, kadınları, yaşlılarının hep birlikte milli iradenin arkasında durduğunu, tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini anlattı.

''Çocuk yaşta 8 çocuğumuz 15 Temmuz'da şehit düştü. Yine 18-25 yaş arasında bu vatan, bu bayrak için şehit düşen gençlerimiz var.'' diyen Kaya, 15 Temmuz ruhuyla yeni Türkiyeyi gençlerle beraber inşa etmek için yola çıktıklarını ifade etti.

Kaya, şunları kaydetti:

''16 Nisan'da tarihi bir referandumu sizlerle birlikte yaşayacağız. 16 Nisan'da istiklal ve istikbal mücadelemizi en iyi şekilde sizlerle birlikte taçlandıracağız. Biz yeni Türkiyeyi gençlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Sizlere güveniyoruz. 18-25 yaş arası seçilme hakkını da sizlere yeni anayasayla getireceğiz. Gençlerimiz seçme hakkına sahip ama asıl seçilme de onların hakkı. İnşallah kendisini yetiştirmiş liyakat sahibi gençlerimiz 16 Nisan'dan sonra bu milleti en iyi şekilde Mecliste temsil edeceksiniz, ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. 15 Temmuz'da nasıl şehitlerimiz vesayetin karşısında durduysa, 16 Nisan'da sizlerle birlikte tüm vesayet odaklarını tarihin tozlu raflarının arasına gömeceğiz. Allah'ın izniyle 16 Nisan'da sizlerle birlikte yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan için 'evet' diyeceğiz. Ben buradan bütün gençlerimize CHP, MHP, HDP'ye oy vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bu mesele siyaset üstü bir mesele, bu mesele memleket meselesidir. Bu Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesidir. Tüm genç kardeşlerim hangi partiye oy vermiş olursanız olun lütfen 16 Nisan'da yeni ve güçlü Türkiye için 'evet' diyelim ve Türkiyeyi daha da büyütelim.''

Avrupa'nın 'hayır' kampanyalarına destek verdiğini ifade eden Bakan Kaya, ''Terör örgütlerinin 'hayır' kampanyalarına izin veren, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef gösteren pankartlarla, İsviçre'de Sayın Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış şekilde pankartlarla 'hayır' kampanyaları yapıyorlar, bunlara izin veriyorlar." dedi.

Terör örgütlerinin hepsinin 'hayır' dediğini aktaran Kaya, "Biz gençliğimize çok güveniyoruz. Allah'ın izniyle bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da gençlerimizle, kadınlarımızla birlikte yeni Türkiyeyi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. 16 Nisana çok az vakit kaldı. Benim sizden ricam bu kalan sürede genç kardeşlerimize bu meselenin memleket meselesi olduğunu anlatalım. Bu siyaset üstü mesele, bütün genç kardeşlerimize bunu anlatalım. İnşallah güçlü bir evetle Türkiye'nin geleceğini sizlerle birlikte inşa edelim.'' diye konuştu.

Yürüyüşe, Kaya'nın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :