AİHM Demirtaş kararıyla FETÖ'cülere yol açmaya mı hazırlanıyor?

AİHM Demirtaş kararıyla FETÖ'cülere yol açmaya mı hazırlanıyor?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) “Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna kısa sürede son verilmesini” karara bağlayarak Türkiye’yi tazminata mahkum etmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Köşe yazarları da konuyu gündemine almaya başladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) “Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna kısa sürede son verilmesini” karara bağlayarak Türkiye’yi tazminata mahkum etmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Köşe yazarları da konuyu gündemine almaya başladı. İşte bugünkü köşe yazarlarının yazılarından alıntılar

 

DEMİRTAŞ’I AİHM DE KURTARAMAZ 

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) “Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna kısa sürede son verilmesini” karara bağlayarak Türkiye’yi tazminata mahkum etti. Karar şüphesiz siyasi ve taraflı. Ancak mahkemenin pas geçtiği bir gerçek var; Demirtaş, 11-12-13 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara Sincan’da görülen duruşmasında 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim çağrısını bizzat kendisinin başkanlık ettiği “olağanüstü” toplantıda kararlaştırıldığını itiraf ederek kendisini bağlamış durumda.” 

 

DEMİRTAŞ’IN CEZAEVİNDE KALMASINI MAL MAL İZLEYECEKSİNİZ!

 “…Selahattin Demirtaş’a meydan okuyalım:

“AİHM istediği kadar karar versin. Sen cezaevinde kalmaya devam edeceksin.. Sen cezaevinde kalmaya devam ederken..

Hem sen..

Hem de, milliyetçi geçinip,  “Siyasetçilerin tutuklu yargılanmasını doğru bulmuyoruz” diyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener..

İlaveten..

Seni Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edip, tahliye edilmeni isteyen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce..

İlaveten..

Türkiye adına AİHM’de yıllarca hakimlik yapıp, önüne gelen Refah Partisi kapatma davasında dindar insanlar aleyhine oy kullanan.. Başörtü yasağı davasında, Müslüman öğrenciler aleyhine karar veren.. Sonrasında da CHP’de milletvekili olan Rıza Türmen de..

Mal mal izleyecekler..”

Hayır, bana kızmayın..

Girişte söyledim..

Meydan okumayı sevmem..

Kimseye saygısızlık etme niyetim yoktur..

Ta ki..

Onlar saygısızlık etmesinler..

“Mal mal izleyecekler” derken..

Bu, benim kendi sözüm değil..

Selahattin Demirtaş’ın sözü..

O ki..

PKK/YPG’li teröristlerin Fırat’ın doğusunda kalıp, Batı’sına geçmemesi gerektiği yönünde tartışmalar yapılırken..

Hak-hukuk ekseninde değil..

ABD’den aldığı.

Emperyalizmden aldığı destekle..

Kan dökme üzerinden, kendinde var olduğuna inandığı sanal güçle..

“Halen Fırat’ın karşısına geçemezsiniz diyorlar, geçecekler.. Sen de göreceksin, suyun bu tarafından mal mal izleyeceksin!” demiştir..”

Ali Karahasanoğlu-Yeni Akit

 

DEMİRTAŞ KARARI VE 18. MADDE AYRINTISI

“…Bu ve bunun gibi sorulara cevap bulmak için kararı duyar duymaz güvendiğim birçok isme ulaştım. Çok önemli gördüğüm bir yorum ile başlayayım: AK Parti’nin önde gelen bazı isimleri 18. Madde ayrıntısına dikkat çekiyorlar. Diyorlar ki; "AİHM ilk kez Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 18. Maddesini işletti." Bu madde hakların kısıtlanmasının sınırları üzerine. Deniyor ki; "Sözü edilen hak ve özgürlüklere getirilen sınırlamalar ancak öngörülen amaçlar için uygulanır. Demirtaş’ın tutukluluğunda bu ihlal edilmiştir." Bu madde AİHM’e taraf olan ülkelerin OHAL’deki hak kısıtlamalarının uygulanıp uygulanamayacağını düzenliyor. Parti içinden konuştuğum önemli kaynaklar AİHM’in ilk kez ve şimdi bu maddeyi işletmesini kuşkuyla karşıladıklarını söylediler ve "15 Temmuz'dan sonra görülen FETÖ davaları ile ilgili bir zemin hazırlanıyor olabilir" yorumunu yaptılar.”

Nagehan Alçı-Haber Türk

Etiketler :