Ahmet Özdemir'in 60. sanat yılı kutlandı

Ahmet Özdemir'in 60. sanat yılı kutlandı

Geçmiş 60 yılını değerlendiren Ahmet Özdemir, toplumun her geçen yıl yozlaştığını ve gelenek göreneklerden koptuğunu söyledi.

Ahmet Özdemir sanat yaşamında 60. yılını tamamladı. Sanatçının 60. yılı Sille Kültür Evi'nde düzenlenen programla kutlandı. Konya Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı.

Ahmet Özdemir yaptığı konuşmada toplumun her geçen yıl yozlaştığını ve gelenek göreneklerden koptuğunu söyledi. Sanatçı “kimseyi görmüyorum kendi dünyamda mutluyum” diyerek gönül gözüyle gördüğünü kaydetti.

 

Özdemir programdan önce yaptığı konuşmada şunları söyledi: Eskiden sanata ve sanatçıya büyük değer verilirdi. Şimdi eline mikrofon alan herkes sanatçı diye sunuluyor. Sanatçı üretken olmalı, yaşamıyla örnek olmalı, sanata katkı sağlamalıdır. Şimdi bu örneğe uyan ne kadar sanatçı var bunu sormak lazım. Bu güne kadar çok sayıda sanatçıyı yetiştirdim, yüzlerce beste yaptım. Şimdi bunlarla gurur duyuyorum. Altmış yılımı sanata verdim ve ömrüm olduğu süre yine sanata hizmet etmeye devam edeceğim.

Sanatçı Ahmet Özdemir programında, müzik ziyafetinin yanı sıra skeçleriyle de büyük alkış aldı.

 

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü de “Aralık ayı Salı sohbetlerimiz Sanatçı Ahmet Özdemir’in Türkü gecesiyle sona erdi. Aralık ayının ilk toplantısında Araştırmacı-Yazar Mehmet Şimşek, “İttihat ve Terakki cemiyeti”, ikinci toplantıda Eğitimci -Yazar-Tarihçi Bekir Biçer “Türklerde İslamlaşma süreci”, üçüncü toplantıda Emekli Hakim Engin Şafak “Hırsızlık-Gasp suçları-Unsurları ve Yaptırımları” konularında katılımcılarımıza bilgi aktardılar. Aralık ayının son haftasında ise Sanatçımız Ahmet Özdemir, sanat yılının 60 yılında katılımcılara bir türkü gecesi ile katılmıştır. Konya Aydınlar Ocağı’nın organize ettiği Salı Sohbetleri toplantısı önümüzdeki yıl da aralıksız devam edecektir” dedi.

 

Konya Aydınlar Ocağı Aralık ayı toplantıların son konuğu olan Ahmet Özdemir’e Selçuk Üniversite Basın Müşaviri İlker Küçüktunç, günün anısına bir plaket verdi. Memleket