Ahmet Necdet Sezer çark etti

Ahmet Necdet Sezer çark etti

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun karşı çıktığı görüşünde değişikliğe gitti.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun karşı çıktığı anayasa değişikliklerinin referandum sonrasında Anayasa Mahkemesi'ne götürülebileceği görüşüne açıklık getirdi

Sezer, 'Anayasa değişikliklerine ilişkin yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra gerek biçim gerekse esas yönünden Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açılabilir' diyerek sözlerini düzeltti.

Ahmet Necdet Sezer, hukukçular ile arasında ihtilafa neden olan sözlerine dün akşam Star Haber'de açıklık getirdi: 'Çarşamba akşamı canlı yayınınızda yakın çevremden derleyerek izleyicilerinize aktardığınız değerlendirme ve yorumların tümü doğrudur ve tamamen bana aittir. Ancak bunların arasında size teknik olarak yanlış bilgi aktarıldığını gördüm.

Kamuoyunda yanlış bir anlamaya ve farklı tartışmalara neden olmamak için bu konuya açıklık getirme gereksinimi duydum. Şöyle ki, anayasa değişikliklerine ilişkin yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra gerek biçim gerekse esas yönünden Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açılabilir.' Sezer, yakın çevresinden derlenen ilk haberde anayasa değişikliğini 'Hukuken söylenecek hiçbir söz yok, hukuk ayaklar altına alınıyor' diye değerlendirmişti.

Kaynak:Akşam