Ahmet Keleşoğlu

Bugün sizlere Konya’nın çok yakından tanımadığı bir işadamından, dün Selçuk Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilmiş olan Ahmet Keleşoğlu’dan bahsedeceğim.

 

Ahmet Keleşoğlu kimdir? Ne iş yapar? Bu zat, aslen eskiden Konya’ya bağlı iken Karaman il olunca Karaman’a bağlı olan Ermenek ilçesinde doğup büyümüş bir kişidir. Ticarete manifaturacılıkla Ermenek’te atılmış, zaman içerisinde Konya’da 1958 yılında “Selçuk Ecza Deposu” adında bir şirket kurmuş, atılımcı, cesaretli, ticarete kafası yatkın bir insandır.

 

Anadolu’nun bağrından çıkan ve kendisine dürüstlüğü felsefe edinen Ahmet Keleşoğlu, şu anda kişisel sermaye bakımından Türkiye’nin sayılı zenginleri arasında yer alıyor. Ben Ahmet Keleşoğlu ismini, eczacılık mesleğine başladığım 1992 yılından bu yana bilirim. Kurmuş olduğu Selçuk Ecza Deposu, ticaret mantığı açısından hep güvenimi kazanmıştır. Eğer o şirketle iş yapıyorsanız, kafanızı fazla yormanıza gerek yoktur, çünkü muhasebesinden, mal alışına kadar dürüst ve güvenilir bir hizmet sunmaktadır.

 

Ahmet Keleşoğlu, şu anda Türkiye’de eczacılara hizmet veren ilaç dağıtım kanallarından en büyük iki holdingden birine sahip bir insandır. Ülkenin her tarafına dağılmış 86 deposu ilaç hizmet veren bir kurumsal şirket sahibidir. İşletmeleri saat gibi çalışır. Ecza depolarında çalışanlar, işe adeta kendi işleriymiş gibi sahip çıkarlar. Bence bir işletmenin, hele hele tüm Türkiye’de örgütlenmiş bir büyük işletmenin başarısının ardında yatan sır; kurumsallaşma ve çalışanların çalıştıkları işletmeyi sahiplenmesidir.

 

İşte Ahmet Keleşoğlu bu başarıyı yakalamıştır. Bundan üç yıl kadar önce, doğup büyüdüğü beklide ulaşım açısından bu bölgenin en zor ve uzun olduğu Ermenek’e dört yıldızlı bir otel yaparak, o ilçeye verdiği önemi göstermiştir.

 

Bu tür işadamlarının kıymetini bizim bilmemiz lazımdır. Ne var ki biz bazen insanları küstürebiliyoruz. Selçuk Ecza Deposu geçtiğimiz yıl yeni bir arsa alarak hizmet binası yapmayı planlamış. Sille yolundan güzel bir arsa almış. Modern bir hizmet binası yapmayı düşünüyormuş. Ancak maalesef yapılacak bina için izin bir türlü çıkmamış. Belediyelerimizden zamanında gerekli izinler, bürokrasi yüzünden alınamamış. Bakın, Selçuk Ecza Deposu, başka şehirlerde depo açmaya gittiği zaman o ilin belediyesi, aman ne güzel bizim ilimize hizmet getiriyorsunuz, istihdam oluşturuyorsunuz diye deponun açılacağı sokağa “Ahmet Keleşoğlu Sokağı” ismini vermiş. Biz ise ticarete Konya’dan başlayan bir işadamının yapacağı bina için kırk dereden su getirmişiz. Ben bunları duyunca Konya’mız adına üzüldüm. Neyse ki sorunlar aşılmış, galiba gelecek yıl, şehir çok modern bir binaya daha kavuşmuş olacak.

 

Ben size asıl Ahmet Keleşoğlu’nun eğitime verdiği önemi anlatmak istiyorum. Şu anda  Selçuk Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi’ne ait binalarının yerine güzel bir kampüs yapıyor. Konya’ya ve Selçuk Üniversitesi’ne yakışır güzellikte olacak bu hizmet gerçekten alkışlanacak bir hizmettir.

 

Aslında Konya’mızın daha çok hizmete ihtiyacı vardır. Konya’dan çıkmış hayırsever işadamlarımıza biz gereken önemi ve değeri gösterirsek, onlardan çok büyük destek alacağız. Hastanelerimiz, eğitim kurumlarımız, okullarımız velhasıl kamuya hizmet verecek ve ilimizi daha da geliştirecek bu tür ihtiyaçlarımızda, Konya’mızdan çıkmış işadamlarımızın yardımlarına ihtiyacımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.