Ahmet Davutoğlu nasıl ihraç edildi? AK Parti MYK'da neler yaşandı?

Ahmet Davutoğlu nasıl ihraç edildi? AK Parti MYK'da neler yaşandı?

Abdülkadir Selvi, AK Parti MYK'da Ahmet Davutoğlu ve beraberinde hareket eden 3 eski milletvekili hakkındaki ihraç kararlarının perde arkasını köşesine taşımaya devam ediyor.

 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti MYK'da Ahmet Davutoğlu ve beraberinde hareket eden 3 eski milletvekili hakkındaki ihraç kararlarının perde arkasını köşesine taşımaya devam ediyor.  Dün yazısında Erdoğan'ın Konya'da kendisine gösterilen ilginin bu kararda etkili olduğunu yazan Selvi bugün de an ve an MYK'daki ihraç süreci yazdı.

Selvi, “MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan sırayla herkese söz veriyor. Görüşlerini açıklamalarını istiyor. Söz alan MYK üyeleri, Davutoğlu ve arkadaşlarının açıklamalarını kabul edilemez buluyor. Yanlış yaptıkları konusunda görüş birliği oluşuyor. Aralarında “Kendileri istifa etsin” diyenler oluyor. “İhraç edip kahramanlaştırmayalım, kalsınlar” görüşünü savunanlar çıkıyor. Ama bu görüşte olanlar azınlıkta kalıyor. Ezici çoğunluk, “Partide oldukları sürece partideki disipline uymak zorundalar. Bu iş daha fazla uzamasın, partiye daha fazla zarar vermesinler” görüşünü savunuyor. Değerlendirmeler bittikten sonra Erdoğan, ihraç talebiyle disipline sevklerini oya sunuyor. Karar oybirliğiyle alınıyor. Erdoğan bunun üzerine “O zaman disiplin işlemi yapılsın” talimatını veriyor.” ifadelerini kulladı.

5d6f4637adcdeb22c01fc2c8-002.jpg

Etiketler :