AGD ve MGV Onursal Başkanı Konyalı Nevzat Laleli'den üzücü haber! Yoğun bakıma alındı

AGD ve MGV Onursal Başkanı Konyalı Nevzat Laleli'den üzücü haber! Yoğun bakıma alındı

Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden AGD ve MGV Onursal Başkanı Nevzat Laleli, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı Bilkent Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın yakın çalışma arkadaşı, AGD ve MGV Onursal Başkanı Nevzat Laleli, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 76 yaşındaki Nevzat Laleli'nin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği olduğu öğrenildi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üzücü haber duyurdu. Karaduman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Milli Gençlik Vakfı Eski Genel Başkanı, AGD&MGV Onursal Başkanı Nevzat Laleli ağabeyimizin Bilkent Hastanesi'nde yoğun bakıma alındığını üzülerek öğrendim.

Cenab-ı Allah acil şifalar ihsan etsin.

Resim

NEVZAT LALELİ KİMDİR?

Nevzat Laleli'nin 5 Eylül 2022'de verdiği röportajda kendi dilinden biyografisi:

1946 yılında Konya’da doğdum. Babam merhum Seyit Mehmet Laleli’dir. İlk, orta ve lise tahsilimi Konya’da Mühendislik tahsilimi Ankara’da yaptım. Bir mutlu tevafuktur ki 1968–69 öğrenim yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın öğrencisi oldum. 1971’de mezun oldum ve Makine mühendisi olarak iş hayatına atıldım.

Gece öğrenimi yaptığımdan gündüzleri zamanım müsaitti. Bu arada İstanbul’da neşredilen Bizim Anadolu Gazetesi Ankara bürosu muhabirliğini yaptım. Arif Nihat Asya ve Emine Işınsu Okcu’nun çıkardıkları “Defne ve Ayşe” isimli dergilerin idare müdürlükleri ile bu dergilerde çocuklar için dini dersler yazıları yazdım.

Hocam olarak yakından tanıma imkânı bulduğum kıymetli ilim ve devlet adamı Erbakan’a bütün siyasi çalışmalarında yardımcı oldum. MNP, Milli Nizam Partisini ve MSP Milli Selamet Partisinin Gençlik kolları Genel Başkanlıklarını yaptım.

1974 de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Danışmanlığı ile Bakanlık bünyesinde kurulan “Ağır Sanayi Yüksek İhtisas Okulu Yönetim kurulu Başkanlığı” 1978 de Türkiye Kur’an Kursları federasyonu Genel Başkanlığı, 1980–1997 arası (17 yıl) Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanlığını yürüttüm. Vakfın bünyesinde gençler için “Aydınların dergisi Gençlik” ile çocuklarımız için “Çocukların sevgilisiKıvılcım” dergilerini 7 yıl süre ile çıkartarak dergilerin sahipliklerini yaptım ona yazılar yazdım. Şimdi Milli Gençliğin Şeref Başkanıyım.

Şu anda 2012 yılında Ankara’da kurulan ve “Mutlu insan, sağlam aile, güçlü toplum” sahalarında çalışan HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği Genel başkanıyım.

Desenize, siz de 50 yıllık Milli Görüşçüsünüz?

Nevzat Laleli: Elbette. Bununla iftihar duymaktayım. Milli görüşçü olmak, diğerkâm olabilmektir. Yani başkalarının dertlerini kendine dert edinmek ve başkalarının da iyi olmasını istemektir.

Biyografi kaynak: yeniakcakocahaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.