Afyon’da yoğun kar! Elektrikler kesildi, yollar kapandı! Okullar tatil edildi

Afyon’da yoğun kar! Elektrikler kesildi, yollar kapandı! Okullar tatil edildi

Afyonkarahisar'da etkili olan yoğun kar yağışı hayatı adeta felç etti. Elektrikler kesildi, Afyon-Ankara, Afyon-Antalya yolları ulaşıma kapandı. Vali Gökmen Çiçek, olumsuz hava şartlarından dolayı kent genelinde okulların tatil edildiğini duyurdu

Meteorolojinin uyarılarının ardından Afyonkarahisar'da etkili olan yoğun kar yağışı hayatı adeta felç etti. Kentin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşanırken, aynı zamanda telefon ve internet şebekeleri de çalışmadı. Ankara ve Antalya yollarında trafiğin durduğu kentte, okullar da bir gün süreyle tatil edildi.

ELEKTRİK, TELEFON VE İNTERNET KESİLDİ

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı ardından kentin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Aralıklarla iki defa yaşanan kesintinin yaklaşık 1 saat, diğeri ise 1,5 saat sürdü. Elektrik kesintisinin yaşandığı yerler ise Esentepe, Kanlıca, Kocatepe, İstiklal, Zafer ve Güvenevler Mahalleri ile birkaç bölge oldu. Şehrin yarısına yakın kısmında yaşanan elektrik kesintisinde, cep telefonu şebekeleri ile birlikte internet bağlantıları da yaklaşık 1,5 saat kesintiye uğradı.

Karanlığa gömülen bölgelerde sokakları tek aydınlatan şey ise belli aralıklarla geçen araçların far ışıkları oldu. Kesintilerin yoğun kar yağışından dolayı kaynaklandığı öğrenilirken, ayrıca enerji verilemeyen bölgelerde trafik ışıkları da devre dışı kaldı.

AFYON'DA TÜM OKULLAR TATİL EDİLDİ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, olumsuz hava şartlarından dolayı kent genelinde okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

Vali Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kar yağışının gece boyu devam etmesinin beklendiğini ve yarın sabah oluşacak buzlanma nedeniyle okulların yarın 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kentte görev yapan hamile, engelli ve gazi olan kamu görevlilerinin de yarın idari izinli sayılacakları öğrenildi.

ANTALYA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Afyonkarahisar-Antalya karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolu ekipleri yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Afyonkarahisar-Antalya karayolu 85. kilometresi Kızılören ilçe sınırları içerisindeki Avşar rampasında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yol trafiğe kapandı. Dinar karayolu ekipleri yolda çalışmalarını sürdürürken tuzlama ve kar küreme ekipleri yoğun bir şekilde karayolunu trafiğe açmak için çaba gösteriyor. Sandıklı ilçesi girişinde ise Afyonkarahisar istikametine giden ağır tonajlı araçlar trafik ekiplerince bekletiliyor.

ANKARA YOLU KÖROĞLU RAMPASI KAPALI

Ankara-Afyonkarahisar yolu üzerinde bulanan Köroğlu rampasında da yol trafiğe kapandı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu rampada, otobüs ve tırlar nedeniyle trafik akışının aksadığı gözlendi.

Afyonlular birkaç yıl öncesine göre Mart ayında kar yağışına fazla alışık olmadıklarını söyleyerek, yine de bu yıl Afyonkarahisar'da yağış ve soğuk havaya bakıldığında kış mevsiminin sert geçtiğinden dert yakındılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.