AEÜ'den kırsal kalkınmaya yönelik yeni proje

AEÜ'den kırsal kalkınmaya yönelik yeni proje

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi ile Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi arasında "Vermikompost Üretimi ve Kullanımını Öğretiyor, Toprağımıza...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi ile Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi arasında "Vermikompost Üretimi ve Kullanımını Öğretiyor, Toprağımıza ve Ekonomize Can Katıyoruz" projesi için protokol imzalandığı bildirildi.

AEÜ'den yapılan açıklamada, kırsal kalkınmayı sağlayacak yeni bir projenin hayata geçirilmesi için çalışma yapıldığı belirtildi.

Projenin AEÜ tarafından hazırlandığı, KOP İdaresi'nin de destek sağlayacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vermikompost Üretimi ve Kullanımını Öğretiyor, Toprağımıza ve Ekonomize Can Katıyoruz" adlı proje için üniversitemiz ile KOP İdaresi Başkanlığı arasında ilk imzalar atıldı. İmza töreninde üniversitemizi UNİKOP Koordinatörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, KOP İdaresini ise Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Torgun temsil etti. Projede sürdürülebilir toprak sağlığı için kimyasal gübrelemeye alternatif yeni bir organik ürünün üretilmesi, kullanılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Köyden şehirlere göçün sebepleri arasında gösterilen kırsalın ekonomik yetersizliği kırsal kalkınma projelerine olan ihtiyacı daha da önemli kıldı. Gerçekleştirilecek projelerle kırsaldaki iş gücü etkin şekilde değerlendirilerek girişimcilerin bulunduğu yerlerde yeni sektörler oluşturması öngörülüyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler