AEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesinin çalışmaları

AEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesinin çalışmaları

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2011 yılında kurulan fakültenin akademik çalışmalarını...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2011 yılında kurulan fakültenin akademik çalışmalarını 21 öğretim üyesi, 22 araştırma görevlisiyle 11 bölümde sürdürdüğünü bildirdi.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılında makine ve i̇nşaat mühendislikleri bölümlerine öğrenci alımını başlattıklarını, gelecek yılsa elektrik-elektronik mühendisliğiyle bilgisayar mühendisliği bölümlerine öğrenci alımını planladıklarını belirtti.

Bölgesel kalkınma ve misyon farklılaşması programı kapsamında bölge sanayisine hitap edecek "Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri" ile proje odaklı çalışmaları sürdürdüklerini hatırlatan Kurt, şunları kaydetti:

"Fakültemizde, Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin ilkelerini ve Hayat Boyu Öğrenme felsefesini mesleki becerilerle birleştiren ülkesine ve milletine hizmet eden mühendisler yetiştirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyetin temel ilkelerine ve evrensel etik değerlere bağlı, ülkemizin ihtiyaçları ve dünya çapında gelişmeler doğrultusunda, meslek bilinci ve sorumluluğuna sahip, teorik ve pratik eğitimini uygulama sahasına başarıyla aktarabilen, girişimci, üretken yenilikçi, ekip çalışmasında başarılı, ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi bireyler hazırlıyoruz. Üniversitemizin ve fakültemizin hedeflerinin yanı sıra Kırşehir'de hem barınma, hem de yaşam faaliyetlerindeki kolaylıklar, öğrencilerimiz için önemli bir tercih sebebi oluyor. Bu yıl öğrenci alımı yapacak bölümlerin genç ve dinamik bir kadroya sahip olması öğrencilerimizin yetişmesi açısından faydalı olacaktır. Yeni binamızın hazır olması, laboratuvarların yeni kurulacak olması öğrencilerimiz için avantaj sağlayacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler