Adanalı Şebbihalardan Suriyelilere Saldırı
Suriye’deki savaşta mağdur olup sığınmacı olarak Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilerin yüzü bir türlü gülmüyor.
Ev kiralarının tavan yapması ile ev bulmakta zorlanan Suriyeli mülteciler buldukları evlerde de rahat bırakılmıyorlar ve sürekli tacize uğruyorlar.
Adana’nın Meydan mahalesinde sıcaktan bunalan Suriyeli kadınlar evlerine yakın parklarda hava almak için oturdukları sırada alevi oldukları öğrenilen esrar satıcılarının tacizi ile mağdur ediliyorlar.
Dün parkta oturan bir bayanı rahatsız edenlere tepki gösteren Suriyeli 2 genci bıçak kullanarak darp eden mahallenin serserileri topladıkları 30-40 kişilik gurup ile önlerine gelen Suriyelilere saldırdı.
Yedi Suriyelinin yaralandığı olayda Suriyeliler tedirgin bir bekleyiş içinde.
UYUŞTURUCU BATAĞINA ÇEKİYORLAR
Bıçaklı saldırının yaşandığı mahallede daha öncede Suriyeli çocukları döverek uyuşturucuya alıştırmaya çalışıldığı öğrenildi.
Çocukları dayak zoruyla uyuşturucuya alıştırıp daha sonra satıcıya dönüştürmek isteyen çeteye şuana kadar herhangi bir polis müdahalesi olmamış.
SÜTUN HABER