Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

Kirayı ödemediği iddiasıyla kiracısını öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da kirayı ödemediği iddiasıyla kiracısını tabancayla öldürdüğü öne sürülen ev sahibinin müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Ertok (70), maktul Akif Tosun'un (40) eşi Dilek Tosun ile avukatlar katıldı.

Emekli ve 6 çocuk babası Ertok, kiracısının 5 aydır kira, elektrik ve su faturalarını ödemediğini, bu yüzden evden çıkmasını istediğini söylediğini belirtti.

Evi, Dilek Hanım'a kiraya verdiğini kaydeden Ertok, şöyle konuştu:

"Eşim ile Dilek Hanım'ın yanına gittik. Dilek Hanım'a, kira ve diğer borçları istemediğimi söyledim, evi bir an önce boşaltmalarını istedim. O da eşinin, delinin biri olduğunu olay çıkartacağını söyledi. Ben de 'Deliliğe kalırsa herkes deli yerine göre. Kocan beni öldürse ben mezara giderim, ben öldürürsem kocan mezara gider. Bunu tatlıya bağlayalım, çoluğun çocuğun ortada kalmasın.' dedikten sonra eve gittik. Akif sarhoş olarak geldi, yerden aldığı taşla arabamın ön camına vurup dağıttı. Küfür edip beni aşağıya çağırdı. Ben de 'Boş gelmemiştir' diye silahımı alıp aşağıya indim. 'Sana sövmedim, dövmedim, evimden çık demek suç mu?' deyince küfür edip elindeki taşla kafama vurmaya çalıştı. Ben de silahı çekip rastgele ateş ettim. O sinirle kaç el sıktığımı hatırlamıyorum."

Dilek Tosun ise 2 yıldır Ertok'un evinde oturduklarını, eşi işsiz kalınca 2 ay kirayı ödeyemediklerini dile getirdi. Tosun, "Kirayı ödeyemediğimiz için eşimi öldürdü, kira için adam öldürmek zorunda değildi. Biz kendisine evinden çıkmayacağız ya da kiranı ödemeyeceğiz demedik." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bazı tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'nde Orhan Ertok, 13 Şubat'ta kiracısı Akif Tosun'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. İddianamede, Ertok'un müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :