Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

Kayınbabasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

ADANA (AA) - Adana'da kayınbabasını tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmada, tutuklu sanık Soner Özbeğ (23) ile avukatı hazır bulundu.

Tutuklandığında, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, kayınbabasını güvercin besleme nedeniyle kendisine hakaret ettiği için öldürdüğünü öne süren sanık, "Kayınbabamı kim öldürdü, bilmiyorum. Okuma yazmam yok. Bir komiser suçu kabul etmezsem ailemi de içeri alacaklarını söyledi. Ben bunun için hakime böyle ifade vermiştim" dedi.

Mahkeme heyeti, Özbeğ'i, kayınbabasını tasarlayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, hakkında yakalama kararı bulunan sanığın eşi Sibel Özbeğ'in (23) dosyasının davadan ayrılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, "Cinayete yardım etmek" suçundan tutuksuz yargılanan Halil Aslan, Soner Albayrak ve Cumali Davulcu'nun da delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

Merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde 31 Aralık 2014'te TCDD'den emekli İbrahim Kılınç (63) evinde tüfekle öldürülmüş bulunmuştu. Cinayeti, maktulün 1 yaşındayken evlatlık aldığı kızı ile kocasının işlediği iddia edilmiş, Soner Özbeğ tutuklanmış, Sibel Özbeğ hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :