Adana'da FETÖ sanığı iş adamları hakkındaki dava

Adana'da FETÖ sanığı iş adamları hakkındaki dava

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, örgütün finansmanını yönetmekten yargılandığı 103 sanıklı davaya devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 103 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 103 sanık hakkında "FETÖ/PDY'ye üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan yirmi beşer yıl hapis cezası istemiyle açılan, mahkeme salonunun fiziki koşullarının yetersizliği nedeniyle Adana Bölge Adliye Mahkemesindeki 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik salonda görülmeye başlanan davanın duruşmasına, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunmalarının kaydedildiği duruşmada tutuksuz Mehmet Aydın, hakkındaki suçlamaları bir gazetenin haber yapmasıyla öğrendiğini söyledi.

Bank Asya'ya para yatırdığının doğru olduğunu aktaran Aydın, "Ben arabamı 25 bin liraya sattım, onun parasını yatırdım. Daha sonra o parayı çektim. Ayrıca benim maaş hesaplarım buradaydı. Burç Okullarında çalıştım. Yurt dışına vizyon sahibi olmak için çıktım. Bylock programını ise televizyondan öğrendim." diye konuştu.

Diğer bazı sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek tahliyelerini istedi.

Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıklardan Muammer Beluk, Ali Koçaklı ve Birol Tekin Ünaldı'nın FETÖ ile ilgili bilgiler verdiği gerekçesiyle "etkin pişmanlık" kapsamında, Melik Küçükeve'nin "suç vasfının değişmesi ihtimali", Yakup Şevki Öztürk'ün ise "mevcut delil durumu ve tutuklulukta kaldığı süre" göz önünde bulundurulması sebebiyle tahliyesini, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının taleplerinin değerlendirilmesi ve savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere yarına ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :