Adana'da FETÖ sanığı iş adamları hakkındaki dava

Adana'da FETÖ sanığı iş adamları hakkındaki dava

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de terör örgütünün finansmanını yönetmekten yargılandığı 103 sanıklı davanın ilk duruşması, geniş güvenlik önlemleri altında başladı

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin iş adamlarına yönelik soruşturma kapsamında aralarında terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 103 kişinin yargılanmasına başlandı.

İş adamlarının oluşturduğu sanıklardan 36'sının tutuklu olduğu davada, örgüt lideri Fetullah Gülen dahil 13 kişi hakkında yakalama kararı bulunurken, 54 iş adamı ise tutuksuz yargılanıyor.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmada yargılanan 103 sanığın, "FETÖ/PDY'ye üye olmaktan" 15 yıl, "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 25'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Aynı davada sanık olarak yer alan terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ise örgütün finansmanını yönettiği gerekçesiyle cezalandırılması talep ediliyor.

Adana ve Türkiye genelinde tanınmış iş adamlarının da aralarında bulunduğu 103 sanığın yargılanmasıyla ilgili Adana'daki mahkemelerin mevcut durumlarının yetersiz olması ve çok sanıklı davalar için duruşma salonunun bulunmaması nedeniyle yargılama Adana Bölge Adliye Mahkemesinde yaptırılan 375 kişi kapasiteli 420 metrekarelik duruşma salonunda yapılıyor.

Davanın görüleceği Bölge Adliye Mahkemesi çevresinde sıkı güvenlik önlemi alındığı gözlendi. Tutuksuz sanıklar ve avukatları yapılan üst aramalarından sonra içeri alındı. Sanık yakınlarından da her sanık için bir kişinin duruşmayı izlemesine izin verildi.

Gazetecilerden duruşmayı izlemeleri için hazırlanmış matbu dilekçe örneğini doldurmaları istenirken, medya mensuplarından mahkeme başkanının uygun gördüklerinin adliyeye alınmasına izin verildi.

Hatay Cezaevi'nde tutuklu bulunan 14 sanık ile tutuksuz sanıklardan 40’ı duruşmada hazır bulunurken tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar farklı yerlere oturtuldu.

Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından haklarındaki suçlamaları hatırlatılan sanıkların savunmalarına geçildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :