Adana'da eski güvenlik korucusunun öldürülmesi

Adana'da eski güvenlik korucusunun öldürülmesi

Evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski güvenlik korucusunun damadı ile damadının kuzeni cinayet zanlısı olarak Mardin'de gözaltına alındı- Adana'ya getirilen şüpheliler tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski güvenlik korucusunun damadı ile damadının kuzeni cinayet şüphelisi oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesi 45066 Sokak'ta 4 gün önce, 7 çocuk babası eski güvenlik korucusu Mehmet Şerif Kaya'nın (57) evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında maktulün yakın çevresini incelemeye aldı.

Yapılan araştırmada Mardin'in Nusaybin ilçesine yaşayan damat Galip A'nın, sahibi olduğu 06 BZ 1419 plakalı hafif ticari aracıyla olay günü 02.30'da Adana'ya giriş yaptığı, saat 06.05'de ise şehirden ayrıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine ekipler, Mardin'in Nusaybin ilçesine giderek şüpheli Galip A'yı ve olay sırasında yanında bulunduğunu belirlenen kuzeni Murat A'yı gözaltına aldı.

Suriye'ye kaçma hazırlığı yaptıkları ileri sürülen şüpheliler, sorgulanmak üzere Adana'ya getirildi.

Şüpheli Galip A'nın ifadesinde, olayın meydana geldiği evin alım satımıyla ilgili bir konuda tartıştığı kayınbabasının, eşi ve iki çocuğuyla birlikte kendilerini evden uzaklaştırmasına kızdığını belirterek, bu nedenle olayı gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi.

Öte yandan, Galip A'nın cep telefonu sinyalinden Adana'ya geldiğinin belirlenmemesi için telefonunu Mardin'de bıraktığı, olayda kullandığı silahı ise 2 bin 250 liraya satın aldığı belirlendi.

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu arada, şüphelilerin Adana ile Osmaniye arasında mola verdikleri bir akaryakıt istasyonunda güvenlik kamerası tarafından da görüntülendikleri öğrenildi.

- Olay

Onur Mahallesi 45066 Sokak'ta çok sayıda silah sesi duyan vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, yapılan incelemede, bir binanın zemin katında oturan Mehmet Şerif Kaya'nın sokaktan eve doğru açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :