Adana'da cezaevindeki yangına ilişkin dava

Adana'da cezaevindeki yangına ilişkin dava

Çocuk koğuşunda yangın çıkartarak 3 çocuk mahkumun ölümüne neden olan 14 yaşındaki sanığa 25 yıl hapis cezası verildi

ADANA (AA) - Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk koğuşunda yangın çıkartarak 3 çocuk mahkumun ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan 14 yaşındaki sanık 25 yıl hapisle cezalandırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık R.K. ile tarafların avukatları katıldı.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında, R.K'nın üzerine atılı suçu işlediğini belirterek M.E, F.K. ve M.A'nın ölümlerinden dolayı 3 kez müebbet, A.B'nin yaralanmasından ve ceza infaz kurumuna zarar vermesi nedeniyle de 6'şar yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

R.K. savunmasında, suçu kendisinin işlemediğini ileri sürerek "Yangınla benim bir alakam yok. Olayı tamamen ölen şahıslar yapmıştır. Korkumdan olayı üstlendim." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, R.K'yi 3 kişiyi "kasten öldürme" suçundan 3 kez müebbet hapis cezasına mahkum etti. Sanığın cezası, yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak 25 yıla indirildi.

Sanık R.K'ye hükümlü A.B'nin yaralanması nedeniyle 4 bin 500 lira, cezaevine zarar vermekten ise 6 bin lira olmak üzere 10 bin 500 lira da adli para cezası verildi.

Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk koğuşunda 18 Ocak 2017'de çıkan yangında, 6 mahkum ile 5 infaz koruma memuru dumandan etkilenmişti. Karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenen M.E. (16), F.K. (17) ve M.A (17) tedavi gördükleri hastanelerde hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :