Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:

''Bize sadece Türk milleti operasyon çeker, onun dışında başkalarına uşaklık, maşalık yapanların AK Parti’de başarılı olmaları Allah’ın izniyle olmamıştır, olmayacaktır. Çünkü bu milletin partisidir. Ayarı bu millet vermek isterse verir, ayarlamak isterse

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Bize sadece Türk milleti operasyon çeker, onun dışında başkalarına uşaklık, maşalık yapanların AK Parti’de başarılı olmaları Allah’ın izniyle olmamıştır, olmayacaktır. Çünkü bu milletin partisidir. Ayarı bu millet vermek isterse verir, ayarlamak isterse istediği gibi ayarlar.'' dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir düğün salonunda partisinin düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, partililerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Dünyanın her yerinde bayramın huzur ve barış içinde yaşanmasını arzu ettiklerini ifade eden Bozdağ, ''Bizim gönlümüz arzu ediyor ki her tarafta barış ve huzur olsun. İnsanlar kardeşçe bu bayramı bayram tadında yaşasınlar. Ama maalesef her yerde bu yok. Ülkemizin bazı yerlerinde terör saldırıları nedeniyle sıkıntılar oldu hamdolsun bunları aştık. Ülkemizin dışında Müslümanların yaşadığı yerlerde de terör ve iç çatışmalar nedeniyle sorunlar devam ediyor. Dileğimiz, her yerde bayramın Sarıkaya’daki bayram gibi olmasıdır." diye konuştu.

Türkiye'nin çok ciddi sıkıntı ve sorunları olduğunu, bu sorunları aşacak, bu sorunları çözecek güçlü de bir hükümetin bulunduğunu dile getiren Bozdağ, "Sizin sayenizde AK Parti iktidarı ülkemizin sorunlarını çözmek, Türkiye’yi daha iyi yarınlara götürmek için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarına devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

- "Kazdıkları hendeklerde boğuldular gittiler"

Bozdağ, Türkiye’nin terörle etkin ve kararlı mücadelesinin devam ettiğini, terör örgütü, onun eli kanlı teröristleri ve onları arka planda destekleyenlerin Türk milletinin, Türkiye Devleti’nin ve güvenlik güçlerinin şamarını yediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ele geçirmek istedikleri yerleri ele geçiremedikleri gibi kazdıkları hendeklerde boğuldular gittiler. Şehirlerimiz, teröristlerden, hendeklerden, barikatlardan, bombalardan temizlendi. Dağlarını da, ovalarını da Türkiye’nin terörden ve terörün artıklarından temizleyene ve terör sona erene kadar bu mücadele etkin ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin gücünü, Türkiye’nin kudretini kimsenin sınamaması lazım. Terör üzerinden Türkiye’de elde edilmiş hiçbir netice yoktur. Dün de elde edilmiş netice yoktur, bugün de yoktur, yarın da olmayacaktır. Terörle, şiddetle, Türkiye’ye, ‘şunu yaptırırız, bunu yaptırırız’ hesabını birileri yapıyorsa boşuna hesap yapmasınlar. Çünkü bu yol, yol değildir. Bu yol, çıkmaz sokaktır, netice buradan asla hasıl olmayacaktır. Hem terör örgütlerine, hem onların kullandıkları teröristlere hem de onlara lojistik destek veren ve onları kullanan güçlere buradan bir kez daha söylüyoruz, sizin anladığınız dilden, sizin anladığınız usulden konuşmaya devam edeceğiz."

DAEŞ terör örgütünün inançları kullandığını, İslamın terörle yan yana konmasının çok büyük saygısızlık olduğunu anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

''Kim ki İslamla terörü, şiddeti yan yana getiriyorsa, ya İslamı bilmeyen büyük bir cahildir ya da İslamın büyük bir düşmanıdır. Bunun ortası yoktur. DAEŞ terör örgütü proje bir terör örgütüdür. Birileri bunu imal etmiştir. Orta Doğu’daki siyasal hedefleri için, ikincisi de İslamdan ve Müslümandan, Müslümanlar dahil bütün insanları uzaklaştırmak içindir. Bir düşünün, bir terörist gidiyor, camide kendini patlatıyor, Allah’ın evi orası, insanlar Allah’a ibadet için oradalar, pek çok insanın hayatına neden oluyor sonra da cennete gideceğine inanıyor. Bu haşhaşiliktir başka bir şey yok. Aklı olan, Allah’ın evine biri, ‘bomba koy’ dediği zaman onun karşısına çıkıp demesi lazım değil mi, ‘Allah’ın evine bomba koymak ne demektir?’ Burada akıl tutulması var, beyinleri yıkama var. İslamın hiçbir hükmü bir insanın burnunun kanamasına izin vermez. Maalesef bakıyorsunuz, camilerde bomba patlıyor, başka yerde bomba patlıyor, yetmedi Mescid-i Nebevi’nin yanı başında bombalar patlatıyor. Bu alçaklar, İslamı kullanıyorlar, Müslümanı kullanıyorlar, İslamın sembollerini kullanıyorlar. Bunlara karşı bizim dimdik durmamız lazım."

- "DAEŞ'le en etkili mücadeleyi Türkiye veriyor"

DAEŞ'le en etkili mücadeleyi Türkiye'nin verdiğini dile getiren Bozdağ, Suriye’de, uluslararası koalisyonun bomba yağdırdığını, buna rağmen DAEŞ terör örgütünün bitmediğini dile getirdi.

''Bu kadar bomba yağdığı zaman yerde karıncalar bile kalmaz. Ama ne hikmetse bu terör bir türlü bitmiyor. Neden? Çünkü bombalar adresine gitmiyor. Doğru adrese atılmıyor. Doğru adrese atılsa DAEŞ diye bir terör örgütü kalmaz.'' diyen Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

''Çünkü bu örgüt, ihdas edilmiş bir örgüttür amaçlarına hizmet etmesi için birileri tarafından özel yaşatılıyor. Biz bunu da göreceğiz ve ona karşı mücadelemizi kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Türkiye şu anda bu mücadeleyi en etkili bir şekilde yürütüyor, yürütmeye de edecektir. Ama bir yandan bakın PKK terör örgütü, DAEŞ terör örgütü diğer terör örgütleri Türkiye’nin huzuruna, barışına, güvenliğine, dirliğine, kardeşliğine bomba atarken Türkiye Devleti, hükümeti, güvenlik güçleri bunlarla en etkin bir şekilde mücadele ederken öte yandan batıda PKK, ‘Türkiye sivilleri öldürüyor’ iftirasını yayıyor. Öte yandan hem PKK hem Paralel Devlet Yapılanması hem de diğer Türkiye’nin düşmanları, ‘Türkiye DAEŞ terör örgütüne yardım ediyor’ diye propaganda yapıyorlar, iftira yapıyorlar."

Bozdağ, terörün her zaman kaybettiğini bundan sonra da kaybetmeye mahkum olduğunu belirterek, hükümetin terörle en etkili, en kararlı mücadeleyi sürdürdüğünü sürdürmeye de devam edeceğini aktardı.

Suriye’de ve Irak’ta yaşananlara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini söyleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Ekonomimiz hamdolsun iyi, alt yapı, üst yapı yatırımlarımız devam ediyor. Türkiye değişiyor, ekmeği büyüyor, vatandaşımızın bu ekmekten aldığı payda büyümektedir. Bu büyüme de devam edecektir. Yeter ki Türkiye’nin istikrarı olsun, güçlü iktidarı olsun. O da sayenizde var. Ülkemizin ve milletimizin menfaati için gerekli olan adımları kim ne derse desin, diyene ve dediklerine bakmadan bugüne kadar attık bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. ‘Birileri bizi eleştirecekmiş veya bizim hakkımızda şu lafı söyleyecekmiş, şu manşeti atacakmış, şu haberi yayacakmış’ biz bunları hiç takmadık. Gazetelerin, televizyonların manşetlerine falan siyasilerin, falanların görüşlerine göre politika belirlemedik. Türkiye’nin çıkarları, milletimizin çıkarlarına göre politika belirledik, milletin devletin çıkarı neredeyse o adımı atmaktan da asla çekinmedik."

- "Bize operasyonu millet çeker''

Bazı gizli odakların Türkiye'de siyasete yön vermek için partilere gizli operasyonlar yaptığını ifade eden Bozdağ, ''AK Parti’ye operasyon çekemediler. Çekmek isteyenlere en büyük dersi sadece siz verdiniz, biz verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bize sadece Türk milleti operasyon çeker, onun dışında başkalarına uşaklık, maşalık yapanların AK Parti’de başarılı olmaları Allah’ın izniyle olmamıştır, olmayacaktır çünkü bu milletin partisidir. Ayarı bu millet vermek isterse verir, ayarlamak isterse istediği gibi ayarlar. İnşallah bundan sonra da milletimizle beraber yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler