Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:

"Dokunulmazlıklarla ilgili anayasaya madde ekleyen düzenleme, yasama faaliyeti olduğundan bireysel başvuru konusu yapılamaz. Buna rağmen bireysel başvuru yapılırsa, Anayasa Mahkemesi'nin 'kabul edilmezlik' kararı vereceğini söylemek için hukukçu olmaya ge

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Dokunulmazlıklarla ilgili anayasaya madde ekleyen düzenleme, yasama faaliyeti olduğundan bireysel başvuru konusu yapılamaz. Buna rağmen bireysel başvuru yapılırsa, Anayasa Mahkemesi'nin 'kabul edilmezlik' kararı vereceğini söylemek için hukukçu olmaya gerek yok. CHP'yi HDP'ye vagon yapan CHP yönetimine Atatürk, sağ olsaydı ne derdi? 'Siz kim, partimi yönetmek kim. Bırakın artık CHP'yi' demez miydi?" değerlendirmesini yaptı.

Bozdağ, sosyal medya sitesi Twitter hesabından, dokunulmazlıkla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'nin "dokunulmazlık teklifi anayasaya aykırı ama 'evet' oyu vereceğiz" dediğini, ancak yaklaşık 110 milletvekilinin "hayır" oyu kullandığını ifade eden Bozdağ, CHP'nin "Anayasaya eklenen maddeyi Anayasa Mahkemesine götürmek için 51 imza ihtiyacı olan HDP dilekçesini imzalayanı partiden atarız." dediğini de belirtti.

Bozdağ, "Kılıçdaroğlu: '...HDP, CHP'den imza versinler diye bir çağrı yaptı. Biz AYM'ye gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz...' CHP'li vekillerin AYM'ye bireysel başvuru yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, NTV'de, HDP'ye 'Siz de bireysel başvuruda bulunun' aklı verdi. iKılıçdaroğlu: '...Dokunulmazlığı kalkan milletvekilimiz kendisi AYM'ye başvuru yapabilir. 1 hafta süresi var..." dedi. Belli ki CHP Genel Başkanı ve milletvekillerinin kafası, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda karışık." paylaşımında bulundu.

Halkın, "dokunulmazlıklar kalksın" iradesi ile CHP'li vekillerin "dokunulmazlıklar kalkmamalı" iradesinin, CHP'yi ikircikli bir siyasete zorladığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Kaldı ki 'Yasama işlemleri... aleyhine doğrudan bireysel başvuru yapılamayacağı...' (AYM Kur. ve Yrg. Us. Hk. K.m.45/3), kanun emridir.

Bu nedenle dokunulmazlıklarla ilgili anayasaya madde ekleyen düzenleme, yasama faaliyeti olduğundan bireysel başvuru konusu yapılamaz. Buna rağmen bireysel başvuru yapılırsa, Anayasa Mahkemesi'nin 'kabul edilmezlik' kararı vereceğini söylemek için hukukçu olmaya gerek yok. CHP'yi HDP'ye vagon yapan CHP yönetimine Atatürk, sağ olsaydı ne derdi? 'Siz kim, partimi yönetmek kim. Bırakın artık CHP'yi' demez miydi?"


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :