‘Açılışı da birlikte yapacağız
Mavi Tünel’in temel atma töreni ve bir dizi açılış için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’le birlikte Konya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Mavi Tünel’in açılışını da AK Parti iktidarının yapacağını söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Konya’da 4 açılışı birden gerçekleştirdi. Derebucak Barajı, Gembos Derivasyon, Bağbaşı Barajı ve Mavi Tünel’in açılışını Mevlana Kültür Merkezi’nden butona basarak gerçekleştirdi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in de katıldığı törende Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen ve AK Parti Konya Milletvekili Adayları’nın tamamı ve birçok protokol üyesi hazır bulundu.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende Abdullah Gül konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin uzun zamandan beridir bu hayalle yaşadığını söyleyen Gül, “Mavi Tünel, yıllardır Konya'nın, Konyalı’nın, Konya ovası ve çiftçisinin sevdası olmuş hayallerini süslemiştir. Bu sevdayı gerçekleştirmek bize nasip oluyor, bu nedenle oldukça gururlu ve sevinçliyiz. Nasıl temelini attıysak, açılışını da öyle gerçekleştireceğiz. İnşallah bu da bizim iktidarımıza nasip olacak” dedi.
Özel sektör yatırımlarına önem verdiklerini ifade eden Gül ayrıca “Biz uzun vadeli düşünüyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Bizim yaptığımız çalışmalardan sadece Türk halkı değil yabancılar da memnun. Bu vesileyle yabancılar ülkemize yatımlarda bulunuyorlar. Halkımız bunu yadırgamamalı. Çünkü bizim kendi ülke kaynaklarıyla bir şeyler yapabilmemiz uzun zaman alır. Türk halkının yabancı yatırımları desteklemesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
M. Emin Yumuşak- Memleket