ABD'nin desteklediği ortaya çıkan Ruşen Çakır'a ödül veren Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi'ne tepki

ABD'nin desteklediği ortaya çıkan Ruşen Çakır'a ödül veren Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi'ne tepki

Eski İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu, 2018 yılında ‘Erbakan Medya Ödülü’'nün ABD’nin fonladığı Ruşen Çakır’a verilmesiyle ilgili Temel Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisi'ne eleştiriler yöneltti.

Ruşen Çakır'ın Medyascope sitesine ABD merkezli vakıf Chrest Fundadion‘dan 4 yıl içinde 476 bin dolar hibe almasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

2018'de Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ödülleri" töreninde Erbakan Medya Ödülü" alan Çakır, ağır ithamların merkezinde.

Konuya ilişkin Eski İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. O dönemde Ruşen Çakır'ın ödül almasına çok şaşırdığını yazan Orakoğlu, söz konusu törene Karamollaoğlu ile birlikte Abdullah Gül'ün de katıldığını da hatırlattı.

"VAKFIN TEKSASLI SAHİPLERİ İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR BİLGİYE ULAŞMAK DA MÜMKÜN DEĞİL"

Vakfın kendi internet sitesinden açıkladığı listede Türkiye’den onlarca kuruluşun olduğunu yazan Orakoğlu, "Türkiye’de onlarca haber sitesi ve medya kuruluşlarına hibe yardımı veya fonlama yapan Amerika’daki bu vakıf hayli şaibeli görünüyor. Daha doğrusu böyle bir vakıf olup olmadığı belli değil! Hatta vakfın Teksaslı sahipleri ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşmak da mümkün değil. Tam anlamıyla ABD derin devletinin örtülü bir operasyonu ile karşı karşıyayız. " ifadelerine yer verdi.

FETÖ DAVASINDA FİRARİ HENRİ BARKEY İLE SÜREKLİ RÖPORTAJ YAPTI

2015 yılında kurulan Medyascope isimli haber sitesinde Ruşen Çakır'ın CIA uzmanı Henri Barkey ile sürekli Youtobe üzerinden röportaj yaptığına dikkat çeken Orakoğlu, daha sonra eleşiri oklarını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yöneltti:

"BATICI VE EMPERYALİST BİR ZEMİNE KAYDIĞI GÖRÜŞÜNÜ DESTEKLEMEKTEDİR"

"Bilindiği gibi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası ayağı olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan CIA uzmanı Henri Barkey firari durumdadır.

Temel Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisinin 2018 yılında Erbakan ödülleri kapsamında Türkiye ve iktidar karşıtı faaliyetlerde bulunan Medyascope haber sitesinin kurucusu Ruşen Çakır’a "Medya dalındaki’’ ödülü hangi nedenle verilmiştir. Sırf bu ödül bile Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisi’nin rahmetli Erbakan’dan sonra Milli Görüş çizgisinden hızla uzaklaşarak Erdoğanfobik Batıcı ve emperyalist bir zemine kaydığı görüşünü desteklemektedir."

Bülent Orakoğlu'nun yazısının tamamı

Ruşen Çakır'ın 1990'lardaki “ABD’nin Refah dosyası” yazı dizisi çok konuşulmuştu

Gazeteci Ruşen Çakır’ın “ABD’nin Refah dosyası” isimli yazı dizisinin bir bölümünün 27 Şubat 1995 tarihli Milliyet gazetesinde yayımlanmış ve ses getirmişti. Yazı dizisinde ABD yönetiminin Erbakan'dan memnun olmadığı ve alternatif isim aradığı belirtilmişti.

dizi-hqyx.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.