ABD'den flaş karar! En son İngilizler tarafından işgal edilmişti

ABD'den flaş karar! En son İngilizler tarafından işgal edilmişti

ABD'nin başkenti Washington'da Trump ve destekçilerinin düzenlediği miting sonrasında Kongre binası işgal edildi.

4 saatlik işgal, güvenlik güçleri ile Trump destekçileri arasında sert çatışmalara sahne oldu ve 4 kişi hayatını kaybetti. Olaylar sonrası başkentte 15 günlük OHAL ilan edildi. Trump ve Biden arka arkaya açıklamalar yaparken, protestocular Ulusal Muhafızlar tarafından Kongre'den çıkartıldı.

En son 1812-1814 yılları arasında İngilizlerin işgaline uğrayan ABD Kongresi, 200 yıl sonra ilk kez saldırıya uğradı, başkent Washington karıştı.

ABD'nin başkenti Washington'da Trump destekçilerinin dün gerçekleştirdiği protesto gösterileri kısa sürede çatışmaya dönüştü. Göstericiler, DC'de Trump'ın düzenlediği mitingin ardından, seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği oturumun düzenlendiği Kongre binasını bastı ve 4 saat boyunca işgal etti.

Yaşanan çatışmalarda polis biber gazı ve ses bombaları kullanırken, Kongre binasına giren göstericiler senatörlerin odalarına ve genel salona girdi. Olaylarda şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 52 kişide gözaltına alındı. Başkentte 15 gün OHAL ilan edilirken, ABD içinden Trump dahil çok sayıda kişiden sükunet açıklaması geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.