ABD'de ölü bulunan eski Rus yetkilinin ölüm nedeni başına aldığı darbe

ABD'de ölü bulunan eski Rus yetkilinin ölüm nedeni başına aldığı darbe

Bir dönem Putin'in yakın çalışma ekibinde yer alan ve bir otel odasında ölü bulunan Mikhail Lesin'in başına aldığı darbe nedeniyle öldüğü açıklandı

WASHINGTON (AA) – ABD’nin başkenti Washington’daki bir otel odasında dört ay önce ölü bulunan eski bir Rus üst düzey yetkilinin ölüm nedeninin başına aldığı darbe olduğu bildirildi.

Amerikalı adli tıp uzmanları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski basın danışmanı ve bir dönem basından sorumlu bakan olarak görev yapan Mikhail Lesin’in ölümüne ilişkin raporunu tamamladı.

Adli tıptan yapılan açıklamada, Washington’ın merkezindeki bir otel odasında 5 Kasım’da ölü bulunan ve ailesinin kalp krizi geçirdiğinden şüphelendiği Lesin’in başına bir cisimle vurulduğu, ayrıca boynuna, gövdesine, kollarına ve bacaklarına darbe aldığı ifade edildi. Adli tıp raporunda, darbelerin bir kaza ya da saldırı sonucu meydana gelip gelmediği belirtilmedi.

Washington polisi ise Lesin’in ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, şu aşamada olayı kapatmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Polis yetkilileri, ölümün adli bir vaka olup olmadığına dair bilgi vermedi.

Rus yetkililer ise Amerikan makamlarının kendilerine konuyla ilgili bilgi vermediğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, sosyal medyada yaptığı açıklamada, soruşturmayla ilgili bilgi almak için ABD’ye diplomatik kanallardan başvurduklarını ancak geniş şekilde bilgilendirilmediklerini kaydetti.

Mikhail Lesin’in 2004 ile 2009 arasında Kremlin’de önemli görevlerde bulunduğu, Putin’in yakın çalışma ekibi içinde yer aldığı ifade edilmişti. Lesin, ayrıca Rusya’nın popüler birçok televizyon kanalını bünyesinde barındıran Gazprom-Media Holding adlı şirketin de yöneticisiydi.

Lesin’in kasım ayında neden Washington’da bulunduğuna dair açıklama yapılmamıştı. Ailesi, Lesin’in uzun süredir bazı hastalıkları bulunduğunu belirterek, kalp krizi nedeniyle öldüğünü düşündüklerini söylemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :