AB-Türkiye Zirvesi'ne doğru

AB-Türkiye Zirvesi'ne doğru

CDU Milletvekili Giousouf Almanya olarak Türkiye'yi güvenilir bir ortak olarak gördüklerini söyledi

BERLİN (AA) - Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Federal Milletvekili ve Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Giousouf, ''Federal Hükümetimiz ve parti olarak Türkiye’yi güvenilir bir ortak olarak görüyoruz'' dedi.

Brüksel‘de yarın yapılacak AB-Türkiye Zirvesi hakkında açıklamalarda bulunan Yusuf, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasında çerçevesi belirlenen Ortak Eylem Planı’nın detayları üzerinde çalışmalar sürüyor. Elbette Türkiye’nin üstlendiği bu önemli görevde onu yalnız bırakmayacağız. Bu Eylem Planı bence Avrupa Birliği’nin en önemli başarıları arasında yerini alacak'' diye konuştu.

Sığınmacı krizinde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bireysel kararlar almasının sorunu çözmekten çok karmaşık hale soktuğuna işaret eden Yusuf, ''Bu noktada yapılması gereken tek şey ortak bir stratejiyle hareket etmek. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Eylem Planı bu stratejinin en önemli ayağı. Federal hükümetimiz ve parti olarak Türkiye’yi güvenilir bir ortak olarak görüyoruz. Eylem Planı’nın ilk adımlar atıldı bile. AB Komisyonu, Türkiye’deki Suriyeli çocuk mültecilerin okula gidebilmesi için 55 Milyon avroluk bir yardım paketi sundu. Ayrıca Türk Kızılayı ile Dünya Gıda Programı arasında gıda yardımı alanında işbirliği mevcut. Brüksel’deki zirvenin olumlu ilerlemesi konusunda umutluyuz'' ifadesini kullandı.

Almanya'nın ve özellikle de Başbakan Angela Merkel'in AB içinde ortak bir stratejinin oluşturulması için büyük çaba içinde olduğunu vurgulayan Yusuf, ''Merkel, Türkiye ile kararlaştırılan planın gerçekleşmesi için de büyük çaba gösterdi. Bundan sonra da karşılıklı verilen sözlerin tutulması konusunda ısrarcıyız. Türkiye için eşsiz bir işbirliği döneminin başındayız” dedi.

AB-Türkiye Zirvesi'ne doğru

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler