AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun:- "Bu fotoğraflardan en aklımda kalan direnişin sembolü olan Kudüslü gencin, İsrail askerlerinin arasındaki o duruşu ve o askerlerin yüzündeki korku ifadesi. Herhalde ciltler dolusu kitaplar yazılsa o fotoğrafın

BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasında üç kategoride toplam 4 fotoğraf seçti.

Uzun, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğraflardan oluşan "Yılın Fotoğrafları" oylaması hakkında bilgi aldı.

Oylamaya sunulan fotoğrafları inceleyen Prof. Dr. Uzun, "haber" kategorisinde Wisam Hashlomoun'un "Direnişin simgesi 14 yaşındaki çocuk", "yaşam" kategorisinde Cem Öksüz'ün "Türk Yıldızları İzmir'de" ve Fikret Deal'in "Rize'de teleferikle ulaşım", "spor" kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" fotoğraflarını oyladı.

Rektör Uzun, AA muhabirlerinin çektiği fotoğrafları birbirinden güzel ve etkileyici bulduğunu söyledi.

Uzun, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorisindeki fotoğrafları oyladığını belirterek, "Bu fotoğraflardan en aklımda kalan direnişin sembolü olan Kudüslü gencin, İsrail askerlerinin arasındaki o duruşu ve o askerlerin yüzündeki korku ifadesi. Herhalde ciltler dolusu kitaplar yazılsa o fotoğrafın anlattığından daha fazla şey anlatılamazdı. Bu fotoğrafları çeken arkadaşlar gerçekten o anı yakalamak için ya da o mesajı verebilmek için bir sürü meşakkate katlanıyorlar. Onları da tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :