AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Bayburt Valisi Pehlivan, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, üç kategoriden 10 fotoğraf seçti

BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasında 10 fotoğraf için oy kullandı.

Pehlivan, "Yılın Fotoğrafları" oylaması hakkında bilgi alarak, fotoğrafları tek tek inceledi.

Vali Pehlivan, "Haber" kategorisinde Elif Öztürk'ün "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü", Özkan Bilgin'in "Mehmetçik'in bayram namazı", Onur Çoban'ın "Myanmar'dan teknelerle kaçış", Kayhan Özer'in "Erdoğan sevgisi"; "Yaşam" kategorisinde Fikret Delal'ın "Rize'de telerefikle ulaşım", Cem Öksüz'ün "Türk Yıldızları İzmir'de", Ali Jadallah'ın "Engelli kardeşlerin yaşamı"; "Spor" kategorisinde Sercan Küçükşahin'in "Atlı okçuluk gösterisi", Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" ve Şener Toktaş'ın "Bitlis'te kayak antrenmanı" fotoğrafına oy verdi.

Pehlivan, oylamanın ardından fotoğraflarla ilgili yaptığı değerlendirmede, AA'nın verdiği çok yönlü hizmetlerin yanında insanların objektif haber alma hakkını kullanması anlamında fotoğrafçılığa da katkı sunduğunu söyledi.

Fotoğraf oylamasına katılmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Pehlivan, "Yarışma dahilinde üç ana başlık altında toplanan fotoğrafların hepsinin birbirinden güzel ve kıymetli olduğunu memnuniyetle ben de müşahede etmiş oldum. Anadolu Ajansı hem yurt içi de hem yurt dışında objektif haber yapma ve bu haberleri insanımızla buluşturma konusunda çok önemli hizmetler ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Pehlivan, AA'nın muhabirlerinin dünyanın değişik coğrafyalarında çektiği fotoğraf ve görüntülerin değişik haber portallarında, değişik kitlelere ulaşmasını sağladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı bu bağlamda da önemli bir hizmet ortaya koyuyor. Bu fotoğraflar hem yurt içi hem yurt dışında değişik ortamlarda çekilmiş, hem insanların yaşam durumlarını, çekmiş oldukları çileleri, yaşamış oldukları zorlukları bizlere resmediyor. Adeta bir arşiv niteliği taşıyor. Gelecekte bu arşivler karıştırıldığında da bu fotoğraflar çok önemli bilgileri taşıyacak ve gelecekte de insanlarla buluşmuş olacak. Bu çalışmaları ortaya koyan Anadolu Ajansına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu kadar güzel, bu kadar anlamlı kareleri ortaya koymuş olmalarından dolayı da tebrik ediyorum. Bunların hepsi birinciliği hak eden fotoğraflar. Bize tek karede önemli bilgiler sunan fotoğraflar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :