AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kahramanmaraş'ta demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kahramanmaraş'ta demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil ve İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Doğan ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir tarafından, kent meydanındaki demokrasi nöbetinin tutulduğu alanda dağıtıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, kitap dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, AA'ya önemli hizmetin dolayı teşekkür etti.

Kitabın kendilerine de gönderildiğini dile getiren Çitil, "Kitaptan dolayı teşekkür ediyorum. Bunu bir kanıt olarak görüyoruz. Darbe girişimi sürecini özetleyen, bunu fotoğraflarla da destekleyen güzel bir kitap olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve Nursel Reyhanlıoğlu da AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının çok önemli bir eser olduğunu belirterek kitabın her evde bulunması gerektiğini aktardı.

- "Çok güzel bir proje"

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ise 15 Temmuz'un resmi bir kaynağa, bir evraka dönüştürülmesinin çok güzel bir proje olduğunu vurgulayarak bunun için AA'yı tebrik etti.

Vatandaşların, kitabı her an yanlarında bulundurması gerektiğine dikkati çeken Özdemir, kitaplara vatandaşların çok ilgi gösterdiğini, önemli eserin kısa sürede tükendiğini dile getirdi.

Vatandaşın birlik ve beraberlik duygusuna dikkati çeken Özdemir, "Vatandaşımız bu duyguya açmış. Bundan sonra bu duyguyu taşıyacak. Bunun hesabını soracağını her platformda gösteriyor. Bunun çok önemli bir avantajı var. Bu hesap içinde olanlar için bir gözdağı aslında bu. Hem sizi tebrik ediyorum hem de vatandaşımızı bir kez daha tebrik ediyorum." diye konuştu.

- "Torunlarımıza kalacak bir eser"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da tarihe tanıklık eden kitap için AA'ya çok teşekkür ettiğini söyledi.

15 Temmuz akşamı darbe girişimine karşı AA'nın çok önemli bir rol aldığını vurgulayan Erkoç, "Bu kitapla yaşanan olayları tarihe not etmiş oldu. Bu kitabın inşallah çocuklarımıza, torunlarımıza kalacak bir eser olduğuna inanıyorum. Bu aziz vatanın hangi bedellerde kazanıldığını, demokrasimizin, insan onur ve şerefinin ayağa düşmemesi için şehit olan ve gazilerimizin nasıl bir fedakarlık yaptıklarını gösteren bir kitap." dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise kitabın hazırlanmasından dolayı AA'ya yürekten teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Biz millet olarak çok çabuk unuturuz. Bir de bu FETÖ ihanetinin nasıl planlandığını, nasıl uygulamaya konulduğunu kronolojik olarak anlatan bir eser lazımdı. Yani olay nerede tezgahlandı, nerede planlandı ve nasıl uygulamaya kondu? Bunların, Cumhuriyet tarihinin en kötü ihanetinin belgelendirmesi, onları bu şekilde bir kitapçık halinde unutturmamak için en azından milletimizin hizmetine sunulması bir kamu kuruluşu olan Anadolu Ajansı'nın yaptığı güzel bir hizmetti."

- "Her evin başköşesinde olmalı"

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Metin Doğan da 15 Temmuz'da yaşananların hem Türk hem de İslam tarihinin en büyük ihanet ve işgal operasyonlarından olduğunu vurguladı.

Milletin bu tarihi ihanette üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını anlatan Doğan, "Kendi iradesine, demokrasiye, vatanına ve milletine sahip çıktı. Bu destanın gelecek nesillere anlatılması bir kitaba dönüştürülmesi çok önem arz eden bir konuydu. Bu 15 Temmuz ila 20 temmuz arasındaki 5 günü dakika dakika vesikalandırmak suretiyle o sürecin anlatılması bunun bir kitapta toplanması da önem arz eden bir durumdu. Bu kitap her evin kütüphanesinin başköşesinde olması lazım. Anadolu Ajansı ekibine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Alanda nöbet tutan vatandaşlar da gelecek kuşaklara aktarılması, her gün okunması ve ihanetin anlaşılması bakımından kitabı önemli bir eser olarak gördüklerini, bu çalışmayı gerçekleştiren AA'ya teşekkür ettiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :