AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması

AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Akay ile Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Polat, AA Şanlıurfa Bürosu'nu ziyaret etti

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Talat Akay ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp, 48 saat alıkonulması nedeniyle AA Şanlıurfa Bürosu'nu ziyaret etti.

Anadolu Ajansına geçmiş olsun dileğinde bulunan Polat, yaşanan olayın son derece üzücü olduğunu belirterek, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi.

AA muhabirlerinin kaçırılmasının terör örgütü PKK'nin gerçek yüzünü gösterdiğini dile getiren Polat, "Bu arkadaşlarımız gittikleri yerlerde yaptıkları haberlerle vatandaşlarımızı bilgilendirmektedir. PKK yaptığı bu eylemle diğer eylemlerini örtmek istemiştir. Bu çok alçakça ve zavallıca bir davranıştır. Arkadaşlarımızın 2 gün alıkonulmasının ardından serbest bırakılması bizi mutlu etmiştir. Bu vesileyle tüm AA ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Akay da AA muhabirlerinin kaçırılma haberini duyduklarında büyük üzüntü yaşadıklarını aktardı.

Muhabirlerin sağlıklı bir şekilde ailelerine ve arkadaşlarına kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Akay, "Terör örgütü PKK yaptığı eylemlerinin yanına yeni bir eylem katmıştır. Neyse ki muhabir arkadaşlarımız sorunsuz bir şekilde serbest bırakıldılar. Arkadaşlarımıza ve AA çalışanlarına geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız" dedi.

AA Şanlıurfa çalışanları da ziyaretleri dolayısıyla Akay ve Polat'a teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler